Băieţii în fustiţe

Popa-Sergei-615x400

Înalt Prea Investitorul e negru de supărare! Mai negru decât e în realitate, pentru că realitatea bate filmul, bate trafaletele şi bate bugetul BOR-ului (8,3 miliarde euro) Aşa că, i-a chemat pe băieţii în fustiţe şi… “Băăăă! Ce mama Dracului (Doamne iartă-mă!) se întâmplă cu moşia? De ce ne-au băgat aia de la Antene la ştiri şi aia de la Pro în filmări? Ce, nu vă mai ajunge publicitatea de la ai noştri? L-aţi blestemat pe Banciu? Văd că tot întreg e, parcă din ce în ce mai bine. Băgaţi Dracului (Doamne iartă-mă că m-am enervat răăăău!) acatiste, băgaţi moliftele Sfântului Vasile Cel Mare că altfel se alege prafu’ de noi! Nu cu Banciu, ca ăla e mic, cu ăialalţi, ai lu’ Voiculescu şi ai lu’ Lauder. Nu,nu, nu, lăsaţi-l pe Lauder, că am nişte afaceri cu el, vorbesc eu.  Da’ Voiculescu? Ce dacă Gâdea e adventist, tot creştin de-al nostru e. Faceţi-i o donaţie, un parastas, băgaţi-i o măicuţă la aşternut… ce s-au terminat rezervele de vin popesc?” Băieţii în fustiţe tac şi ascultă. “Iaşul” adică Mitică Savu  zis Teofan, a făcut-o de oaie, s-a dat la cine nu trebuie şi a cam uitat tabla împărţirii.  Mai mult, o dă pe faţă cu Dragnea. Şi mergea totul aşa de bine! Hotelurile merg, stăreţiile duduie, agiazma rupe piaţa, Sfântul Mir, de când cu Varujan… doar că n-a intrat pe bursă, tipografia şi-a făcut planul pe cinci ani, maicile sunt din ce în ce mai frumoase, iar alea coapte… uaaau! “Varrrrlaame! (aici Ploieşteanul a tresărit, aducându-şi aminte de…) ai auzit ce-am spus?”

Dialogul de mai sus este cât se poate de real şi adevărat, chiar dacă am redat doar fragmente. Un băiat de băiat, care e cu urechea pe “man în black”, mi l-a povestit totul într-o seară la o bere, amuzat de limbajul neortodox al Înalt Prea Investitorului. Am mai aflat că ÎPI şi-a trimis un acolit la “stăpânul inelelor” (citeşte Porsche România) să-i schimbe maşina, “ca aia veche are nu ştiu ce la climatizare”. (Paranteză: maşina cu care se deplasează Patriarhul este un Audi A8, are un motor de 6,3 litri şi 500 cai putere sub capotă. Ponta crapă de invidie! Parcă numai Ponta? Dragnea ar vrea şi el!)

Ce concluzii tragem din povestea un pic alambicată de mai sus? Că prostia se plăteşte. Că bietele băbuţe, în loc să-şi cumpere un salam mai bun şi să lase dracului parizerul de 7 lei, fac donaţii pentru motorul ÎPI. Că săracii (a lor va fi împărăţia ceruriloooor…!) cu duhul se închină unor zei inexistenţi şi plătesc chirie pentru speranţă sub formă de acatiste şi mătănii, ca popii n-au nimic sfânt iar religia este cel mai bun produs de marketing al tuturor timpurilor? Cui să spui toate astea? Celor care ling oasele din raclele de argint şi poarta poza lui Arsenie Boca lângă inimă? Celor care se târăsc în genunchi prin faţa bisericilor, apoi se duc la cârciuma de peste drum şi rad cinci mici şi o bere, că de, penitenţa oboseşte? Celor care…

Deşteaptă-te române, că altfel te mănâncă băieţii în fustiţe de viu! Cu pensie cu tot…

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s