Ţara arde şi pe popa-l doare-n cur!

peste

Înalt Prea Investitorul s-a sculat după trei zile (că aşa e obiceiul după scripturi) şi a glăsuit prostimii, prin vocea http://www.basilica.ro. Dacă o făcea la un post tv „necredincios” era sub demnitatea lui. Aşa că, au venit ăia de la Trinitas şi i-au lins pios toiagul, apoi au făcut ştirea din off, cu poza Danuţului de când era mai tânăr, că de, nu se face ca o faţă atât de fericită să citească un mesaj în direct. Şi ce-a făcut băiatul în fustiţa? A binecuvântat, a rugat patriarhiile să îndemne la donare de sânge, dar n-a suflat un cuvânt către cei 30.000 (treizeci de mii) de popi să se ducă şi ei la centrele de recoltare. Cum adică, să pui o faţă bisericească să-şi suflece mânecile sutanei ca o amărâtă de asistentă, care mai e şi roşcată (piei Drace!) să-i înfigă acu-n venă şi să-i ia sânge? Doareeeeee! Cum să amesteci sângele binecuvântat şi hirotonit, cu sângele păgânilor ălora care ascultau rock? Că rock-ul este cântecul Satanei, asta e ştiută, iar copiii care şi-au pierdut viaţa nu făceau altceva decât să-l proslăvească pe Lucifer! Auzi Prea Investitorule, Lucifer ăla e acelaşi cu Dumnezeul tău, aşa mi-a spus mie cel ce ocupa înaintea ta scaunul pe care îţi lăfăi augustul posterior. Ori ăla era un borfaş secursit care nu ţinea cu soborul? Lucifer este „cel ce aduce lumina” cel ce împrăştie „lumina credinţei”. Nu cumva vorbim despre acelaşi personaj? Nu cumva rugăciunile către entitatea mai sus numită au efect invers? Nu cumva ele îi ajută doar pe cei ca tine să-şi plimbe curul în ultimul tip de Audi iar prostimea să meargă cu metroul?
Câţi popi au venit la Colectiv să facă o slujbă, măcar aşa de ochii lumii? Sau denumirea (colectiv = ceapeu) îi trezeşte popii amintiri neplăcute, despre mă-sa şi ta-su care îl băteau la cur după ce veneau de la sapă si trageau o duşcă la birt? Câţi “părinţi” au venit să-şi facă treaba duhovnicească de psihologi şi să mângâie cu o vorbă rănile din sufletele celor care au pierdut sau sunt pe cale să piardă pe cineva drag? De ce doar televiziunile (mult hulite şi afurisite de băieţii în fustiţe) au transmis tot timpul de la faţa locului, de la spitale, de la morgă, iar preacinstitul Trinitas, cel sfinţit cu trafaletul nici măcar n-a mârâit pe subiect?
Vladica de la catolici a fost la Colectiv. A vorbit cu oamenii, s-a rugat şi a promis că va dona. Inalt Prea… nu, e sub demnitatea lui.
De ce BOR-ul n-a donat măcar un milion de euro din cele opt mii de milioane pe care le are şi pentru care nu plăteşte impozite, pentru Ambulanţă sau spitalele ce au intervenit pentru salvarea celor arşi? Doare? Sigur că doare, jecmăneala de la moaşte nu se potriveşte cu ajutorarea celor în suferinţa. Mai bine iei decât să dai, apoi spui „Doamne fereşte!” şi întorci pios spatele…
Au venit medici din Israel, din Franţa şi chiar din Rusia să-i ajute pe ai noştri dar n-am auzit că biserica ar schiţa un gest de recunoştinţă pentru ei. Nici măcar o rugăciune, aşa de pamplezir.
Reînnoim apelul nostru pentru donare de sânge spre salvarea vieţii celor din spitale. Să unim rugăciunea cu fapta milostivă pentru toţi cei aflaţi în suferinţă!” spune vlădica. Băăăăă! Aia au nevoie de medicamente, de sânge, de spitale dotate, de bani nu de rugăciunile voastre. Aţi ajuns de râsu’ lumii, spun băieţii pe facebook: “Hai să dărâmăm spitalele, să construim biserici în care să ne rugăm pentru sănătate”! Nu e departe ziua aia, sunt peste optsprezece mii de biserici şi doar patru mii şi ceva de spitale în România. De ce? Pentru că voi, fustanaţii, în frunte cu Înalt Prea Jegmănitorul, în nesimţirea voastră nu faceţi altceva decât să vă milogiţi unui popor prostit de voi, căruia îi arătaţi oase aduse de la dracu-n praznic în racle de argint şi căruia îi spuneţi că dacă le pupă şi bagă trei sute în cutia milei, vor fi fericiţi. Până când? Până când li se vor deschide ochii. Să vezi atunci. Hai că mult nu mai e!

 

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s