Băăă, sunteţi nebuni? Interziceţi Crăciunul?

Mos CraciunCum a furat creştinismul sărbătoarea Crăciunului şi cum vor arabii să ne fure şi ei Crăciunul – via Bruxelles

Saturnalia era o sărbătoare în onoarea zeului roman Saturn, (la greci Cronos – Stăpânul Timpului) şi dura şapte zile, între 17 şi 23 decembrie, zi care coincidea cu solstițiul de iarnă. Pentru vechile civilizații antecreştine aceasta era ziua nașterii zeilor, când zilele începeau să se lungească, iar omul era binecuvântat prin renașterea naturii. În calendarele romane, ziua de 25 decembrie era ziua nașterii Soarelui, iar biserica creștină a „adoptat” această dată drept ziua de naștere a lui Iisus Hristos spre a îmbina cultura anticreştină cu cea creștină și spre a-i converti pe oameni mai uşor la creștinism.
Evident, odată ajunşi „la putere” creştinilor le-a fost mai la îndemâna să-l „nască” pe Iisus în mijlocul sărbătorilor „păgâne” şi să proclame sus şi tare, pe baza legendelor orale, cum că acesta s-ar fi născut pe 25 decembrie, fix de Ziua Soarelui din Maria (Maryam sau Miriam) şi… un tată necunoscut. Legenda este destul de alambicata, frumoasa Maria ar fi făcut copilul cu unul dintre demnitarii regelui Irod, care trebuia să plece la Roma pentru a deveni deputat. Cum nu putea, fiind foarte însurat, s-o ia cu el pe frumoasă Miriam, i-a ordonat tâmplarului palatului s-o ia de nevastă, dar să nu-l pună dracu’ s-o… atingă în vreun fel. Iosif a răbdat cât a răbdat, apoi i-a făcut lui Iisus încă doi frăţiori, pe care istoria creştină îi ascunde cu înverşunare. Un popă deştept a preluat povestea, a adăugat duhul sfânt, magii, steaua călăuzitoare şi restul recuzitei. Aşa s-a născut cel mai mare eveniment de marketing din istoria lumii contemporane.
Nu este singura sărbătoare păgână confiscata de creştini, cum nici simbolul crucii nu aparţine creştinismului. Cercetările arheologice au dat la iveală multe vestigii ale civilizaţiilor vechi, purtând pe ele cruci de tot felul, dintre care unele au avut cu siguranţă caracter simbolic religios. Dintre acestea, cele mai importante sunt: „crucea cu braţe egale”, zisă şi „crucea greceasca”, „crucea cu toarta”, întâlnită mai ales la egipteni, şi „crucea gamată”, sau „svastica”. Crucea cu braţe inegale s-a intâlnit şi la babilonienii din Caldeea antică şi a fost folosită ca simbol al zeului Tamuz. Pentru egipteni crucea în formă de T era socotită semn cosmic şi era numită „cheia Nilului”.
Creştinii şi-au însuşit-o şi au considerat că le aparţine. Ca PSD-ul cu trandafirii. Şi iată cum, de două mii de ani o folosesc ca simbol religios.

Cum vor arabii să ne fure Crăciunul – via Bruxelles

Las la o parte istoria. Asta este doar pentru cunoscători, nu şi pentru cei ce cred că biserica şi credinţa în Iisus este ceea care le aduce mântuirea. Problema lor. A mea este alta. Ţările vestice au început să reducă fastul sărbătorilor de iarnă. De ce? Să nu supere hoardele de musulmani care au invadat occidentul!!! Adică să ni-l ia pe Moş Crăciun! După ce comuniştii l-au numit Moş Gerilă, acum vin ăştia şi-l numesc Bucuria Zăpezii? Bă, sunteţi tâmpiţi? Era singura poveste frumoasă de care ne bucuram din copilărie şi în care credem şi astăzi. Poate să vină Abu Bakr al-Baghdadi, şefu’ lu’ Isis, călare pe Angela Merkel, ţinându-l de lanţ pe Putin cu Obama în dinţi, eu nu-l reneg pe Moş Crăciun! Poate să stea Europa în cur şi-n cap, eu tot împodobesc bradul (alt obicei preluat de creştini de la “păgânii” din negura istoriei) tot pun cadouri sub el şi mănânc sarmale şi sorici. De porc! Voi nu?

PS: Aştept şi părerea lui Cioloş via Iohannis sau invers. Poate le vine şi ăstora ideea s-o dea cu Bruxellesul sau Berlinul, că atât le trebuie!

4 gânduri despre „Băăă, sunteţi nebuni? Interziceţi Crăciunul?

  1. Pingback: Băăă, sunteţi nebuni? Interziceţi Crăciunul? | startachim blog

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s