O maică de la mânăstirea Paltin Petru Vodă a fost zdrobită în bătaie, chinuită și alungată. De ce? Pentru că s-a îmbolnavit iar stareța mănăstirii a crezut că e “o curvă borțoasă!”

Cazul “Iasmina Popescu” nu este unul încheiat. Continuam verificările și ancheta noastră, pentru ne-am lovit până acum de un zid de tăcere din partea mănăstirilor din Neamț și de răspunsuri ambigue din partea autoritatilor. De exemplu, comisarul șef Paul Tablan, șeful Poliției Neamț declară pentru Mesagerul de Neamț: Eu am mari îndoieli că este ceva adevărat, dar am verificat fiecare aspect, să ne asigurăm că nu este vorba despre comiterea vreunei infracțiuni. Dacă ar fi ceva real, am discuta despre ucidere din culpă și chiar ar fi un dosar simplu de instrumentat. Dar nu avem nicio victimă, această persoană nu există, n-a făcut nimeni plângere și, din câte am înțeles, prietenul ei, care susținea că ar fi tatăl copilului, a afirmat că, de fapt, el n-a întâlnit-o niciodată”.
Reiau declaratia:Eu am mari îndoieli că este ceva adevărat, dar am verificat fiecare aspect, să ne asigurăm că nu este vorba despre comiterea vreunei infracțiuni (…) n-a făcut nimeni plângere și, din câte am înțeles, prietenul ei, care susținea că ar fi tatăl copilului, a afirmat că, de fapt, el n-a întâlnit-o niciodată”. Când l-a întrebat cineva ceva pe “tatăl copilului”, cum și în ce context, nu spune. Doar că “am făcut verificări”. Haida de, și noi am facut și ne-a dat un pic altfel. Iar am mari îndoieli și am verificat nu prea merg împreună, dar dacă așa a spus dom’ comisar, care din câte a înțeles… știe el mai bine, nu-i așa colegi?
Tot din Mesagerul de Neamț: „Am auzit de acest subiect și am făcut verificări la mănăstire”, ne-a declarat preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. „Din informațiile pe care le deținem, această persoană nu făcea parte din obștea Mănăstirii Agapia. Cred că este bine să vă adresați organelor de poliție, care vă pot confirma că nu apare nicio persoană cu acest nume ca fiind domiciliată în Agapia, nici măcar cu viză de flotant și nici născută în 1989”.
Pe taica popa l-a cam luat gura pe dinainte: (…) să vă adresați organelor de poliție, care vă pot confirma (…) adică, lasă frate că am vorbit eu și cu poliția să tacă dracu din gură! Iar „verificările” făcute de Constantin Sturzu & Co sunt la fel de… temeinice. A auzit, n-a auzit, doar duhul sfânt (sau dracu’?) poate sti. Nu s-a gândit însă nicio clipă că datele personajului în cauză ar fi altele. Noi da.

Articolul din Mesagerul de Neamț, excelent scris dar părtinitor, nu face altceva decât să “apere” sfânta biserică și mănastirile aferente de blasfemia ateilor, a celor care n-au nimic sfânt. Întrebare: BOR ce are sfînt? Dar mafia bisericilor din Neamț? Știe cineva ceva? Nooo… Cine plătește, conduce parada!

In cele ce urmează, vă voi transcrie povestea măicuței Andreea, așa cum mi-a fost scrisă de unul dintre apropiații săi. Nu voi modifica nimic, vă voi spune doar că am stat de vorbă cu măicuța Andreea la telefon și cu sora acesteia, Alisa Elena din Italia și mi-au confirmat povestea. Andreea a fost chinuită, lovită în cap de mai multe ori, urmărită, bătută… De ce? Pentru că așa a vrut stareța Ilona Roxana Bujor  de la mânăstirea Paltin Petru Vodă. Povestea măicuței Andreeea nu se termină odată cu scrisoarea. Ea va continua până când cineva din mafia mănastirilor nemțene va plăti pentru asta. Deocamdata, așa cum am spus, tuturor le e frică să vorbească sau, au niște interese ce sunt mai presus de orice…


CI RUSUStimate domnule Vasilescu,
Vă voi prezenta pe scurt povestea tristă și adevărată a unei călugărițe care a stat în Schitul de maici care acum se numește Mânăstirea Paltin Petru Vodă. Numele real al călugăriței este Rusu Petronela Anișoara și are numele de călugărie Andreea. Acum se află la o soră care locuiește în Italia cu soțul și cei doi copii. Este dezamăgită total de sistemul mânăstiresc și nu dorește să se mai întoarcă vreodată într-o mânăstire. Am purtat mai multe discuții cu ea. O cunosc din anul 2003.
Ilona Roxana Bujor, stareța Mănăstirii Paltin din Petru Vodă, cu numele de călugărie Iustina, care este și medic de familie declarat la dispensarul Poiana Teiului, a supus-o la rele tratamente pe această călugăriță, Andreea. Abia în anul 2015 sora ei, Gherasim Alisa Elena, a hotărât să reclame la Colegiul Medicilor Neamț sub nr.637/19.08.2015, cu recurs nr X35/ 21.01.2016 și la Ordinul Asistenților Medicali Neamț aspectele ce le veți afla mai jos. Vă trimit și câteva însemnări olografe ale călugăriței Andreea, dar vă expun și eu câteva amănunte care nu sunt prezentate clar.

Venită de prin 1996 în Mănăstirea Petru Vodă, atunci ca soră de mănăstire, a fost călugărită de părintele Iustin Pârvu la data de 11.12.1998. A stat până în anul 1999 în mănăstirea de călugări. Adunându-se vreo 6 călugărițe, părintele Iustin le-a trimis la 1 km mai la vale unde s-a constituit un schit nerecunoscut niciodată de Mitropolitul Daniel Ciobotea. Abia în anul 2008, mitropolitul Teofan a recunoscut oficial Mănăstirea Paltin Petru Vodă. Până în noiembrie 2008 călugărițele au funcționat pe lângă Fundația Petru Vodă, transformată ulterior de stareța Iustina Bujor, pentru a prelua toată puterea în mîinile ei, în Fundația Justin PârvuDeși bolnavă și cu o constituție firavă, maica Andreea a fost pusă la muncă și mai ales a stat câțiva ani continuu la bucătărie. Gătea mâncare și servea zilnic pentru 20 – 30 de persoane și în anii din urmă chiar până la 100 de persoane pe zi (călugărițe, muncitori, vizitatori). În luna iunie 2011 a fost acuzată că a rămas însărcinată. Am înțeles că a fost detașată” o perioadă la stâna mănăstirii, undeva deasupra viaductului de la Poiana Teiului. Cum singură explică, ea are o boală hepatică severă și i se umflă foarte tare burta. Fără vreo investigație medicală și fără vreun consult de specialitate, o asistentă pripășită la mănăstire, Maria Pântea Moglan, a decis împreună cu stareța Iustina Bujormaica Andreea este însărcinată. Cu ochi de specialistă”, incompetenta stareță-medic a stabilit ad-hoc că este vorba despre o sarcină  în 6 luni.

Declaratie 1Afirmațiile maicii Andreea referitoare la hotărârea părintelui Iustin de a o scoate din mănăstire i-au fost transmise acesteia de către stareță. Pentru conformitate, cunoaștem mai multe cazuri în care stareța Iustina transmitea sec maicilor din subordine: „Așa a zis părintele Iustin”. În realitate, erau deciziile ei și avea grijă ca maicile respective să nu ajungă să vorbească cu bătrânul Iustin.

Deci au dus-o într-un bordei din pădurea de brazi deasupra Mănăstirii Petru Vodă. I-au dat telefonul cu toate contactele șterse. Îl putea suna doar pe un călugărul Ciprian Țăruș, în care maica Andreea avea încredere și care o păzea stând la vreo 50 de metri mai jos, într-un alt bordei din pădure.

Declaratie 2Declaratie 3Interesant este faptul că maica Andreea este în posesia unei Cărți de alegător în care apare într-o bluză (nu in haine monahale). Data emiterii este 05.07.2011. Maica Andreea afirmă că a fost dusă forțat pentru a i se schimba CI și domiciliul. Ea avea CI emisă în 2010, valabilă până în anul 2020 cu domiciliul în Petru Vodă și fotografiată în haine monahale. Nu se justifica schimbarea domiciliului la niște persoane din Dămuc (părinții asistentei Moglan Maria) necunoscute maicii Andreea.

Carte de alegator RUSUTotodată subliniez faptul că stareța Iustina a avut grijă să-l pună pe preotul călugăr Irinarh Jipa să sune familia Andreei și să-i anunțe că maica Andreea a plecat la Ierusalim pe termen necunoscut, pentru a nu mai fi căutată și pentru a justifica lipsa telefonului. După vreo două săptămâni părinții au primit un nou apel telefonic prin care li se spunea că fata lor a ajuns la Ierusalim și este bine.

Izolată în pădure Andreea era vizitată la 2-3 zile de asistenta Maria Moglan și călugărul Ciprian care-i aduceau de mâncare. Maria Moglan o obliga să recunoască faptul că este însărcinată, încât maica Andreea ajunsese să creadă și ea că s-ar fi întâmplat acest lucru, deși nu înțelegea cum. Peste ani, când a făcut controlul ginecologic, a mers cu inima strânsă și cu frica: „Dacă au pus pe cineva noaptea sau sedată să fac ceva ce eu nu știu?”. Examenul este relevant și relevă adevărul: femeia nu avut niciodată un contact sexual cu un bărbat.

Cerându-i o anumită carte din chilia ei din mănăstire, asistenta Moglan i-a adus-o iar maica a găsit însemnat un număr de telefon al unei surori (Soescu Maria) de-a ei din Iași. Profitând că într-una din zile călugărul Ciprian, care era și șofer, a anunțat-o că pleacă la un drum mai lung, a telefonat surorii ei. Aceasta a venit cu o mașină până la bariera de la drumul forestier, indicată de maică, de unde a fost preluată și a plecat la Iași. A locuit o perioadă într-o cameră de cămin.

Când și-a dat seama că maica a fugit de la locul de izolare din pădure, stareța a intrat în panică. Altfel nu se explică faptul că la ora 2 noaptea, părinții ei au fost treziți de prezența la poartă a preotului călugăr Irinarh Jipa, a Mariei Moglan aduși cu mașina de călugărul Ciprian Țăruș (sau de fratele lui tot călugăr). Aceștia i-au amenințat pe părinți să tacă din gură pentru că fata lor ar fi rămas însărcinată, ar fi avortat în WC ul mănăstirii și speriată a fugit din mănăstire. Creduli, părinții au acceptat minciunile, chiar acuzând-o pe fată că le-a ascuns adevărul. Acuzația cu avortul a fost reluată de stareța Iustina Bujor în fața părinților și a unor membri din comisia de la Colegiul Medicilor. Așa s-a ajuns la controlul ginecologic și la dezvăluirea minciunii stareței – medic Ilona Roxana Bujor.

Tatăl maicii a ajutat-o, după evenimentele prezentate, să-și ridice o căsuță pe pământul Mănăstirii Văratec. Căsuța există și acum.

Certificat medicalÎn urma reclamațiilor făcute în 2015 de sora maicii, au început presiunile și amenințările stareței Iustina Bujor. Stareța mănăstirii Văratec Iosefina a fost chemată la Iași. Iustina Bujor a amenințat-o că nu se lasă până nu o dă afară din Mănăstirea Văratec pe Stareța Iosefina Giosanu. (Iosefina Giosanu este sora arhiepiscopului Ioachim Băcăuanu de Roman și Bacău). Iosefina Giosanu a încercat să o determine pe maică să-și retragă plângerile.

În luna noiembrie 2015, Anisoara Petronela Rusu a mers la Iași să depună o plângere la Mitropolie, împreună cu sora ei Maria Soescu și o altă doamnă din Piatra Neamț, exarhul mănăstirilor Nichifor Horia a luat-o separat și a încercat să o convingă să-și retragă plângerile amenintând-o.

De frică, maica Andreea a fost luată de sora ei Alisa Gherasim în Italia, unde se află și acum. Nici Colegiul Medicilor Neamț, nici Mitropolia Moldovei și Bucovinei și nici Patriarhia, care au fost sesizate în scris nu au luat nici o măsură. Se spune că stareța Iustina Bujor este susținută de persoane influente.

Gherasim Alisa și Rusu Petronela Anișoara pot fi contactate în Italia la nr. de telefon (…).

Rugămintea lor este să nu fie modificat adevărul, ci să fie prezentate faptele așa cum au fost relatate.

(…)

Atat pentru astăzi.

Voi reveni cu alte detalii, pe masură ce le voi primi de la măicuța Andreea. Vreau să-l aud pe popa Sturzu cum spune că n-a existat maicuța Andreea. Vreau să-l văd pe dom’ comisar Tablan cum verifică și are mari îndoieli că… a verificat!

Voi reveni cu povestea Iasminei, pe măsură ce autoritățile vor hotărî să se miște, iar colegii mei vor strânge TOATE informațiile.

Celor ce au citit articolul și au comentat le multumesc. Celor ce m-au înjurat, le transmit cele cuvenite. Lor, mămicilor lor că nu i-au avortat la timp și mai ales, celor ce NU i-au învățat să înjure corect românește.

25 de gânduri despre „O maică de la mânăstirea Paltin Petru Vodă a fost zdrobită în bătaie, chinuită și alungată. De ce? Pentru că s-a îmbolnavit iar stareța mănăstirii a crezut că e “o curvă borțoasă!”

  1. Buna Simona! Eu ma gandeam sa las cele ‘lumesti’ sa ma retrag la acea manastire la care ai fost tu. As indrazni sa te contactez in privat pt detalii.

    Apreciază

  2. Părintele Justin era clarvăzător şi om a lui Dumnezeu şi dacă povestea relatată ar fi fost adevărată nu ar fi acceptat să i se facă o asemenea nedreptate maicii Andreea. Faptul că maica s-a refugiat tocmai la mănăstirea Văratec unde stareţa, respectiv sora arhiepiscopului Ioachim Băcăuanu de Roman și Bacău le-a pedepsit pe maicile care au ascultat de îndemnul Părintelui Justin şi au semnat împotriva documentelor electronice în anul 2009, se vede foarte clar că este o poveste tedenţioasă.
    Poate totul a fost o înscenare sau au profitat de ispitele maicii Andreea şi au însăilat o poveste în încercarea de a o da jos pe stareţă. Mai marii bisericii au încercat să-l dea jos atât pe Părintele Justin în anul 2005 când au vrut sa-l schimbe din funcţia de stareţ a mănăstirii de călugări pe care tocmai o ridicase, cât şi pe maica Iustina, maică pe care Părintele Justin a considerat -o vrednică de stareţă a schitului de maici. Chiar din relatările de mai sus se vede atitudinea împotriva Părintele Justin „s-a constituit un schit nerecunoscut niciodată de Mitropolitul Daniel Ciobotea”. Acel grup, acum mănăstire, numără peste 150 de maici şi este condus tot de stareţa Iustina desemnată de I.P.S.Teofan ca stareţă a mănăstirii.
    În acea perioadă mă duceam des la mănăstire şi la trapeză munceau un grup de maici, făceau prin rotaţie, săptămânal.

    Apreciază

  3. Buna ziua,
    Am citit fara rasuflare articolul dumneavoastra.
    Am cunoscut’o pe Maica Andreea, si eu am stat acolo aproape 2 ani ca sora si am avut norocul ca am plecat si Dumnezeu mi-a aratat ca El nu este acolo.Stiu ca Maica Andreea era mai tot timpul la bucatarie si pregatea mancare pt sute de persoane.
    Pacat ca povestea ei nu este mediatizata, tot ce auzi despre acele maici sunt lucruri bune.
    Stiu ca a stat o buna perioada de timp in chilie si Sora Maria ii ducea de mancare. In manastire se zvonea ca Maica Andreea este foarte bolnava sau ca este demonizata si Pr. Iustin ‘se lupta cu dracii din ea’.
    Credeam foarte mult aceste lucruri pe atunci.
    Odata eram cu Maica Antonia si tot cardul de maici pt ca se sfintea locul unde se construia manastirea si am auzit-o pe Maica Andreea zbierand ca din gura de sarpe din chilia ei.
    Atunci Maica Antonia mi-a spus ‘Maica Andreea s-a indracit’ ,ca acum sa aflu ca de fapt era batuta.
    Sunt multe de povestit despre acea manastire si pot sa confirm ca tot ce am citit este adevarat.Sunt foarte multe maici bolnave acolo dar prioritare sunt surorile de doctori, colonei, avocati.
    Pe acestea nu ai sa le vezi la grajdi sau ascultari foarte grele.
    Mirenii(oamenii care merg la manastiri sa vb cu ‘oamenii de rugaciune’ sau ‘ingerii pe Pamant’ sunt primiti , ascultati in functie de banii (acatistele) care le lasa dar in afara de familia fiecareia, toti mirenii in ochii lor sunt cele mai dezgustatoare fiinte de pe Pamant.
    Cand esti in manastire si spui ‘mirean’ e ca si cum ai spune slinos/prost.
    Mirenii sunt ‘plini de duhuri’ trebuie evitati.
    Am stat acolo si stiu ca fiecare maica e privita bine de stareta in functie de cati mireni vin sa o viziteze sau cati bani aduce manastirii in rest e doar o forta de munca de care se poate debarasa foarte usor; dand’o afara fara sa ii pese unde se duce sau ce va face.
    De ce stareta are casa si multe maici influente construite ba de familii ba din banii mirenor.
    In fine
    Ii doresc numai bine Maicii Andreea, este un suflet bun care niciodata nu tinea cont de unde vii cine esti sau daca parintii au functii inalte. Ea vb cu tine!

    Apreciat de 2 persoane

      • Ai putea să te dedici unui scop caritabil, Ana, nu unei idei aberante de pe urma căreia vor profita unii, atat de tine cât si de „dragostea ta pentru Domnul”. Ajută oamenii adevărati, nu niste năluci îndoctrinate. Dar, până la urmă, nu părerea mea contează ci decizia ta.

        Apreciază

      • Buna Ana,
        Abia acum am vazut mesajul.
        Daca ai ajuns acolo sau oriunde altundeva si simti ca ai gasit ceea ce cautai atunci ma bucur pentru tine! Dar sa nu stai niciodata doar de dragul functiei sau rangului pe care il primesti daca tu simti ca nu este dupa Hristos. Daca inca nu ai facut alegerea sa stii ca inainte sa iei o decizie pe viata ar fi bine sa consulti si alti oameni( gen oameni care au fost, oameni dedicati stiintei…. Parerile celor dinauntru le stii asa ca cerceteaza un pic si cele din afara). Asa vei avea o perspectiva clara si definita foarte bine care iti va da multumirea ca ai avut discernamant cand ai facut o alegere in viata. Astfel de evenimente gen al Maicii Andreea sunt foarte rar mediatizate deoarece nivelul de influenta pe care Biserica il are in Romania este unul foarte mare si foarte putini oameni sunt curajosi sa puna in evidenta fapte care se fac si stau impotriva tuturor principiilor morale dupa care o societate democratica ar trebui sa se ghideze. Nivelul de ‘brainwash’ e la putere! Consulta un terapeut ( asta mi-ar fi placut sa fiu sfatuita inainte de a alege sa merg acolo) dar unul foarte bun care nu este in sistemul totalitar si invechit al Bisericii Romane.

        Apreciază

    • Ma iertati ca intervin
      Si eu am fost la o manastire ca rasofora dar din cauza bolilor a trebuit sa parasesc manastirea si acum am obs ca nu ai am ravna si smerenie.adica numai pot sa tac la unele lucruri adica numai pot permite ca cineva sa isi bata joc etc dar totusi acum am o Rulota si vreau sa merg cu cineva in comuniune unde sa fim crestini adevarati … mai mult nu pot spune…

      Apreciază

      • Maria, nu pot să-ți dau sfaturi, nu-mi permit să să intervin de niciun fel în deciziile tale, dar dacă nu te-ai săturat de biserică și mizeriile ei, poți merge oriunde, va fi la fel peste tot, mai devreme sau mai târziu. Lipsa de cultură, credința oarbă, nu poate fi scoasă niciodată din mintea cuiva doar cu câteva cuvinte. Dacă vei suferi de pe urma deciziilor tale, nu uita că tu ai decis, iar când vei ajunge la concluzia că Dumnezeu e una și popimea este cu totul altceva, va fi probabil, prea târziu. Crezi în ceva, crede pentru tine, nu face public acest lucru, pentru că se vor găsi destui care să profite de tine, de buna ta credință și te folosească. Dacă vei înțelege asta, va fi bine, dacă nu… este doar problema ta!

        Apreciază

  4. Pingback: Argumente din învățăturile greșite ale pr Iustin | Invataturile Sfintilor Parinti despre inselarile contemporane

  5. Biserica ortodoxa romana este curat mestesug de tampire. Pe mine nu ma mai intereseaza de ani buni. Nu are legatura cu nici o forma de spiritualitate. Povestea, chiar si daca mi.o insira cineva la telefon, tot as fi crezut.o (iar aici e coerenta si impecabil documentata). In 2002, am avut un prieten care a decis sa lase lumea cu pacatele ei (+ pozitia lui foarte buna in magistratura) si sa se calugareasca. A crezut ca acolo o sa gaseasca raspunsuri, liniste, impacare interioara s.a. Dupa un an, s.a intors la cele lumesti, pentru ca experienta lui in cele doua manastiri in care a fost primit a batut toate jurnalele de la ora 5 (pe vremuri, parca era un jurnal tv cu stiri mai suburbane; ma explic, ca acum nu mai stiu grila de programe din Ro.). Mi.a povestit in cateva randuri grozavii calugaresti care sfideaza absurdul si orice asteptari de bun simt. Asa ca, Dragos, eu iti multumesc calduros pentru efortul tau, sperand ca ai reusit sa mmai trezesti cateva minti de enoriasi evlaviosi. Nu inteleg de ce se mai joaca de.a cuviosii. E o mare afacere. Atat.

    Apreciat de 1 persoană

    • Spiridoane, EU nu mă joc de-a presa, dimpotrivă! Dacă ești obișnuit cu presa „oficială” care spune adevărul doar când nu mai e nimic de făcut, atnci DA, nu sunt imparțial, empatizez cu personajele pe care le aduc în poveste. Dacă ești simpatizantul popilor hrăpăreți și nesimțiți, care nu fac altceva decât să exploateze niște femei credule, NU sunt impartial, dimpotrivă sunt habotnic în a face adevarul lor, cel al femeilor exploate, PUBLIC. Iar dacă nu-ți place ce citești aici și ești convins că adevărul este altul, du-te și informează-te de la Trinitas Tv sau pe Tineretul Creștin. Acolo vei găsi adevărul LOR. Aici il găsești pe AL NOSTRU.

      Apreciază

  6. Nu stiu daca este adevarat ,dar nu m-ar mira deloc daca ar fi . In ultimul timp BOR ar trebui sa tina cont de incalcarea moralitatiii , din ograda proprie s staretilor de manastiri . Nimeni nu stie ce se petrece in spatele zidurilor manastirilor si putini dintre cei care sufera acolo au curajul sa vorbeasca .

    Apreciat de 1 persoană

    • În mănăstiri se practică omerta-legea tăcerii ca în comunitățile mafiote. Mafia se extinde la nivelul politicienilor locali, poliției și a procurorilor care nu anchetează nici un caz din mănăstiri. Acest embargo trebuie spart de noi, românii liberi. Este spre binele Bisericii să înceteze abuzurile, asupra unor ființe nevinovate din mănăstiri de călugări și călugărițe, făcute în numele lui Dumnezeu.

      Apreciat de 1 persoană

      • Cine vă opreşte să spargeţi embargoul? Vorbiţi, scrieţi şi lumea va afla. Dar dacă „tăcerea e de aur” şi „capul plecat…” veţi suferi în continuare. Până acum nu s-a deranjat nimeni din partea clerului nemţean să infirme declaraţiile măicuţei Andreea, n-au spus nici da, nici nu, sunt în silentio stampa. La mine funcţionează sintagma audi alteram partem, dar până acum nu s-a înghesuit nimeni, cu excepţia unor postaci care mă înjură şi ale căror comentarii nu le voi publica niciodată. Nu denigrez biserica, dar mă interesează că nu plăteşte impozite ca noi toţi, mă deranjează asta, mă deranjează când Statul investeşte banii noştri în megalomania religioasă în loc să construiască ŞCOLI, mă deranjează când slujitorii bisericii coboară din Mercedes în capătul străzii şi încep să cerşească din poartă în poartă, mă deranjează că într-o comună (sau poate mai multe) din Dâmboviţa popa vine cu botezul de patru ori pe an, mă deranjează când nişte neica nimeni îşi bat joc de tradiţiile ancestrale ale romanilor sub pretextul religios – economic “aşa e bine” şi multe altele. Vorbiţi domnilor şi doamnelor dacă vreţi să se schimbe ceva, dacă vreţi ca maicile ce s-au dedicat mănăstirii să nu mai fie sclave, vorbiţi dacă vreţi ca anumiţi preoţi ticăloşi să nu-şi mai bată joc de bătrânele “cu frica lui Dumnezeu”! Vorbiţi!

        Apreciază

      • Sincer ce am citit, cel putin pe mine ma lasa rece. Daca intr-adevar exista aceasta persona Iasmina – ma scuzi dar imi este clar ca are capacitati mintale destul de reduse ca sa am incredere in orice ar declara!

        Credibilitatea ei este zero barat, cel putin pentru mine.
        Iar tonul articolului este de toata jena. Ce interes asa mare are un BARBAT ca sa o apere pe aceasta asa-zisa maica?

        Apreciază

      • Asa zisa maica este in primul rand un OM care a suferit, din cauza unui sistem care nu-si are locul in secolul XXI. Poti fi sau nu de acord, dar incearca si pune-te in locul ei. Cum ar fi sa strigi TU dupa ajutor si nu te bage nimeni in seama? Ce zici… Sabina? Sau ma rog, „Iulia”.

        Apreciat de 2 persoane

Ai ceva de spus?