Spovedanie la uşa “Beciului Domnesc” de Prahova

 

Din când în când, DNA-ul mai saltă câte un politician sau fost politician, care a sărit calul rău de tot, sau care a uitat… tabla împărţirii (cu partidul). Se întâmplă însă şi altele, pe care nu le ştie nimeni, doar procurorii mai află câte ceva, atunci când câte unul, strâns cu uşa, negociază. O astfel de “negociere” vă voi arăta astăzi, un autodenunţ sau doar memoriu-denunţ, care scoate la iveală lucruri ştiute de unii, acoperite de alţii, dar niciodată spuse în presă.
De ce? Pentru că presa locală e legată de “mărimile din zonă” şi nimeni nu risca să-şi taie craca (biscuitul, pâinica, fasolica sau slăninuţa) pentru “glorie”. Şi pentru că tot m-am ocupat de Ploieşti săptămânile astea, am făcut rost de hârtiile pe care le veţi citi mai jos. Nu m-am apucat să le transcriu, le-am scanat doar, cel ce le-a scris a avut grijă să scrie frumos şi să se documenteze temeinic, fiindu-i pielea în joc. Vă veţi întâlni cu personaje foarte cunoscute din Ploieşti (unele deja la pârnaie, altele doar pe cale să…) personaje care dacă n-au ajuns încă la Beciul Domnesc cu sentinţă definitivă, beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Pentru Justiţie, că pentru noi ceilalţi, nu prea.
Documentul de mai jos a apărut într-un ziar online local (“Incomod”) cenzurat insă de… interesele locale.
N-am nicio dragoste faţă de politicieni, indiferent de ce parte a baricadei politice s-ar afla, stânga, dreapta, centru, etc. Sunt toţi o apă şi-un pământ şi odată ajunşi în Parlament se pun pe făcut afaceri personale şi somn. Unii au lâncezit prin Camere 3-4-5 mandate şi s-au “retras” pentru că “s-au săturat de politică”, dar nu acasă ci la… conducerea judeţului! Şi noi îi credem! Pleaca ăia „bătânii” dar în locul lor vin alţii, mai flămânzi, mai avizi de putere şi bani, care promit marea cu sarea în campanie, se dau curaţi ca lacrima, se fac frate cu dracu’ până ajung sus şi odată ajunşi, fac exact ce au făcut cei dinaintea lor. Adică nimic. Nu autostrăzi, nu spitale, nu şcoli, doar biserici, că de, masele se manevrează cel mai bine prin biserică. Nu intru în detalii, le ştiţi foarte bine. Şi nici nu lungesc vorba, aveţi ce citi. Vă spun doar că asta e prima. Mai am şi altele, mai frumoase, mai nouţe, mai interesante. Dacă nu mâine, atunci când?

 

 

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s