Dacă tot n-a trecut referendumul, un popă cu funcție face o declaratie publică interesantă: “să iubim păcătosul!” Adică?

Nu-mi arog veleităţi de prezicător, nici de urmaş al babei Vanga sau a lui Egdar Cayce, ci doar de observator  al fenomenelor sociale şi de cunoscător al acestora. Orice jurnalist poate face asta, dar, din nefericire, noul val s-a cantonat în zona de can-can, iar “bătrânii” au obosit sau şi-au făcut plinul şi nu-i mai interesează. Am scris zeci de articole despre Biserică, unele cu umor, altele foarte serioase, încercând să trag un semnal de alarmă pentru ambele tabere, din care fiecare să-şi tragă singur concluziile. Aiurea! Babele pupătoare de moaște n-au citit, sau au blestemat a blasfemie, iar băieţii în fustiţă au trecut nepăsători mai departe, mizând pe marea masă a pensionarilor bigoţi, cărora le-a rămas doar ruga către un dumnezeu inexistent, “dumnezeii” aleşi fiind mult prea nepăsători şi îngâmfaţi ca să le mai pese de ei.

Aşa s-a întâmplat şi la referendumul pentru redefinirea familiei, la care Biserica a participat din greu (chiar dacă nu recunoaște) şi unde, aşa mai pe româneşte, a luat-o-n bot. De ce? Pentru că s-a implicat mai mult ca de obicei în politichie, nu şi-a văzut de ograda ei şi aşa şubredă şi s-a băgat într-o întreprindere mult prea mare pentru sutanele înnegrite de jegul monahal. Adică, după ce a primit o grămadă de bani de la Guvernul PSD pentru megalomania lui Ciobotea, Biserica venit să-i mănânce din labă lui Dragnea, pentru că nimic nu e gratis. Dacă citiţi ce înseamnă Coaliţia Pentru Familie, vă veţi da seama că e o aripioară mascată a BOR, ce reuneşte sub denumirea de mai sus, o serie asociaţii religioase, ce nu pot fi înfiinţate fără acceptul Ministerului Cultelor şi, implicit, acordul BOR. Deci coaliţia în discuţie a lansat o iniţiativă de modificare a Constituţiei şi s-a apucat să strângă semnături. Îmi povestea un amic din vest, (vestul țării noastre, nu vestul ăla…) profesor şi apropiat al primăriei din urbea sa, că ea, primăria s-a implicat activ în “strângerea de semnături” fiecare angajat al primăriei fiind obligat să aducă semnăturile a douăzeci de persoane, aceasta fiind… “sarcină de serviciu!” Primarul a primit totuşi o sumă de bani, o mică atenţie, sub formă de primă (de la judeţ) pentru activitatea depusă. Nu vă mai întrebaţi cărui partid aparţine primarul, că deja ştiţi. Şi asta s-a întâmplat în fiecare comună, orăşel sau sătuc subordonat direct PSD-ului. Orice primărie are o bază de date, cel puţin egală cu numărul locuitorilor ei declaraţi, aşa că n-a fost greu deloc. Iar semnăturile? Hai să fim serioşi, cine verifica autenticitatea câtorva milioane de semnături? Cine are interesul să demaşte o escrocherie bisericeasco-pesedista? Doar un nebun!

Pe la posturile tv de ştiri, cineva îşi punea problema dacă vor ieşi la vot cei care au semnat iniţial, sau, măcar numărul lor. Aş fi curios câţi dintre cei ce se afla pe listele Coaliţiei PF au votat DA la referendum. Verifică cineva? Nici dracu! PSD-ul a bifat referendumul la nerealizate, a aruncat pe fereastra patruzeci de milioane de euro, Moldova a ieşit pe primul loc la vot, (28,4% prezenți la vot, media) cu toate că 90% dintre votanţi se cacă-n fundul curţii, inclusiv la şcoală. Iar rezultatele vor fi evident schimbate, pentru că Autoritatea Electorală Permanenta n-a avut voie să participe la acest referendum, să monitorizeze şi să… să ce? Să nimic, ca de obicei.

Și ca tacâmul să fie complet, un popă tembel, pre numele lui Cosmin Santi,  (foto) care mai este şi profesor al Facultăţii de Teologie de la Universitatea Valahia din Târgovişte, vrea excomunicarea şi afurisirea celor care nu au votat la referendum, supărat fiind că scrutinul de duminică nu a întrunit cvorumul necesar modificării Constituţiei. Popa este şi preot paroh al comunităţii de la Viforâta – Dâmboviţa. Iată ce spune băiatul în fustiţă, şi mai şi scrie: „E momentul să extirpăm răul din rădăcină. Astăzi cred că am înţeles unde se află naţiunea română. Câtă incultură şi imoralitate este în România! Biserica trebuie să îşi reconsidere poziţia în societate. Este momentul să reutilizăm prescripţiile canonice cu privire la instituţia penitenţei din primele veacuri creştine, iar pentru duşmanii Bisericii şi ai lui Hristos este momentul de a face uzanţă de afurisire, anatemă şi excomunicare. E momentul să extirpăm răul din rădăcină pentru a nu se extinde acest cancer al necredinţei în credincioşii fideli. Nu mai putem acorda binecuvântare la cununie, la înmormântare celor care luptă împotriva bisericii şi a lui Dumnezeu”.

Nu cred că am suficiente cunoştinţe într-ale înjurăturilor să-i pot răspunde prostului, dar sper că şefii lui, dacă le-a mai rămas o fărâmă de creier să-i dea şutul în cur, atât de necesar. Aiurea! Ăia se bucura şi-şi freacă mâinile! Marian Puiescu purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Târgovişte, îl mângâie pe prost pe creștet și spune: “Biserica priveşte cu înţelepciune pe acei fii ai ei care caută orice prilej de a-i converti şi de a-i elibera din sclavia păcatului şi a răului pe semeni, conform principiului patristic că trebuie să urâm păcatul şi întotdeauna să iubim păcătosul”. Nu cumva e incitare la practici… neortodoxe? Ăştia ori s-au tâmpit toţi, ori au sarcină de serviciu să fie cretini, că nu cumva Statul să le taie ajutorul de handicap! Încă puţin şi vor reînfiinţa inchiziţia.

Așa că, Biserica va întoarce, conform învăţăturilor biblice şi obrazul celălalt, aşteptând cu răbdare a doua scatoalcă, Patriarhul va face pe mortu-n păpuşoi, călugării se vor întoarce cu spatele şi şi-o vor trage voioşi pe la colţuri, aşteptând să le vină rândul la… Bucureşti, iar Pomohacii răspopiți sau proaspăt hirotoniți se vor însura şi vor trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi. Şi prostimea? Deocamdată e ocupată cu linsul moaștelor de la Iași și băgarea câtorva milioane de euro în visteria nefiscalizată a BOR.

3 gânduri despre „Dacă tot n-a trecut referendumul, un popă cu funcție face o declaratie publică interesantă: “să iubim păcătosul!” Adică?

 1. Ai sa razi si cu curu’ dar… una dintre acele trei milioane de semnaturi { pe bune , chiar au fost 3 milioane , cine a stat sa le numere ? } a fost semnatura mea . Atunci am crezut { chiar asta am crezut } , ca-i vorba despre o actiune indreptata impotriva aprobarii unui marsh si miting al tipilor de la LGBTI , tipi si tipe , cu care chiar n-am absolut nimic de impartit si n-am nimic impotriva lor si-a vietii pe care ei si-o doresc dar … am ce am impotriva acelor ” parade „, impotriva acelor paradez care-mi supara si vederea si bunul simt , asta-i tot . In zilele referendum-ului insa , am stat acasa si-am avut cele mai minunate partide de sex posibile in sensul ca , le-am dat muie si BOR-ului si politicienilor de toate culorile si orientarile ideologice posibil ! Oare m-am trezit brusc din gresala facuta atunci cand am semnat ? Fara discutie , NU dar , am realizat ca se incearca manipularea mea { nu ma intereseaza ca au fost destui care s-au lasat manevrati } si-n special al constiintei mele iar daca in acesti aproape treizeci de ani de democratie originala romaneasca n-am invatat ce-nseamna manipularea atunci , inseamna ca toti acesti ani au trecut absolut degeaba . Cosmin Santi , acel preot paroh din Dambovita dovedeste ca , intreaga comunitate a BOR-ului inca considera ca , azi in plin secol XXI , el , biserica… BOR-ul , inca crede in faptul ca oamenii mai pot fi prostiti la fel ca-n secolul XVIII . Dovada ca acest popa s-ar putea sa aiva intrucatva dreptate , o dau insasi semenii nostrii care…se inghesuie in aceste zile sa pupe niste carpe si oase , crezand cu tarie in faptele pe care altii le prezinta drept adevarate si pe care , se presupune ca aceste carpe si oseminte , credintza in ele , le-ar fi savarsit . Imi pare rau s-o spun dar , Biserica , BOR-ul nu va intoarce si ” obrazul celalat ” { conform cu invatamintele patronului ei spiritual } ci , probabil va a stepta rabdatoare si alta scatoalca . Neparticiparea la referendum a fost doar una dintre palme … va urma , chiar nu ma-ndoiesc de asta , si a doua . „E momentul să extirpăm răul din rădăcină. Astăzi cred că am înţeles unde se află naţiunea română. Câtă incultură şi imoralitate este în România! Biserica trebuie să îşi reconsidere poziţia în societate. ” Caet adevaruri cuprind cuvintele acestui popa ! Macar de-ar intelege inclusiv domnia sa aceste adevaruri caci , daca le-ar fi inteles , la ora asta se retrage a la vreun schit unde sa-si faca penitentze daca nu pentru altceva , macar pentru faptul ca-i crede chiar pe toti { cei care inca mai cred in existenta si-n bunatatea unei fiinte superioare numita Dumnezeu } , mai prosti decat el insusi , POPA SANTI . Respect !

  Apreciază

 2. Iată o mostră de creștinism ortodox autentic. Diaconul Teodot Rogojină a spus pe Blogul său, pe 11 octombrie 2018 la 17.43: „Apararea copiilor de lgtb-isti. Mana pe furca si pe topor. Toata binecuvantarea. Sf. Ioan Valahul l-a omorat pe turcul care voia sa-l batjocoreasca.”. Incitare la violență și la crimă. Preaferictul Daniel pe unde o fi dormind?

  Apreciază

 3. „„E momentul să extirpăm răul din rădăcină. Astăzi cred că am înţeles unde se află naţiunea română. Câtă incultură şi imoralitate este în România!Biserica trebuie să îşi reconsidere poziţia în societate. Este momentul să reutilizăm prescripţiile canonice cu privire la instituţia penitenţei din primele veacuri creştine, iar pentru duşmanii Bisericii şi ai lui Hristos este momentul de a face uzanţă de afurisire, anatemă şi excomunicare. E momentul să extirpăm răul din rădăcină pentru a nu se extinde acest cancer al necredinţei în credincioşii fideli. Nu mai putem acorda binecuvântare la cununie, la înmormântare celor care luptă împotriva bisericii şi a lui Dumnezeu””

  Dragoselule drag, este exact (în afara reeferintelor nationale) ce a ce spun TOTI sfiinti parinti (Patristica) de la începutul crestinismului !!!  

  Poate o fi preotul respectiv pacatos dar eretic NU!  Ecumenismul din BOR este „erezia ereziilor” cum punea Pr. Staniloae si tot Athosul….!

  Apreciază

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s