Despre mine

M-am născut în secolul trecut. Asta înseamnă că sunt contemporan cu foarte mulţi dintre voi. N-aveam laptop, internet sau smartphone. Neavând internet, informaţiile le luam din cărţi (chestiile alea din hârtie, absolut ingrate!) Cele mai multe cărţi se găseau (ca şi acum) la bibliotecă. Biblioteca era şi un loc în care se puteau agăţa gagici. Aşteptai (ca pe jar) până termina tipa de citit, apoi cu tupeu, o întrebai dacă o poţi invita la o cafea (suc, prăjitură, plimbare, film, depindea de “caz” sau de dioptrii). Dacă îţi spunea “nu” înseamna că era deja agăţată. Dacă spunea “da”, îţi numărai rapid bănuţii din buzunar. După aia… se întâmpla fix ce se întâmplă astăzi, cu mici, foarte mici diferenţe.

Chefurile se numeau “ceaiuri” unde numai ceai nu se bea. Telefoanele erau cu disc, laptele se vindea în sticle cu gura largă, iar tramvaiele n-aveau aer condiţionat, la fel ca astăzi. S-a schimbat ceva? Nimic, doar că am cu un secol mai mult… Așa și?

In rest… Jurnalist. Al dracu’ (zic unii). Băiat bun (spun eu).

Anunțuri

7 gânduri despre „Despre mine

  1. D-le Vasilescu, întâmplător dând peste comentariile de aici, am o nelămurire. Vrei să spui că de exemplu eu pot prelua de pe site-ul National Geographic o poză (care nu are înscrisă pe ea nici semnătură, nici ”copyright”) și să o postez fără explicații pe site-ul meu?

    Apreciază

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s