Azi noapte a murit Iasmina. Nişte medici inconştienţi au ucis-o. Biserica încearcă să acopere totul. Cui îi pasă?

Iasmina articol fbAzi dimineaţă am deschis facebookul ca de obicei. Primul mesaj care m-a izbit pur şi simplu a fost de la Cătălin. Puţin stângaci, mesajul suna aşa: Dragi prieteni, o veste fatidică am de împărtășit: Iasmina Popescu a decedat în noaptea trecută… Am crezut că e o glumă proastă şi l-am întrebat pe Cătălin dacă ea a aflat… Răspunsul lui a fost trist şi fără comentarii: “Da, a murit azi noapte într-un spital din Viena, din păcate nici medicii de acolo nu i-au mai putut face nimic, a ajuns prea târziu…” Vreo oră am stat pe facebook să aflu despre ce e vorba. Alaltăieri scrisesem un articol despre jegul din spitale, despre mizeria de acolo, articol pe care l-au citit aproape 70.000 de oameni săi cărora le mulţumesc atât pentru comentarii cât şi pentru că au citit cele scrise de mine.

Povestea Iasminei este una simplă. S-a născut la Agapia în 1989. Când s-a făcut mai mare babele din familie au ţinut morţiş ca fata să se ducă la mănăstire, era frumușică şi isteaţă, tocmai bună de… măicuţă! Fata a refuzat şi a plecat la oraş. S-a întors însă în urmă cu doi ani, învinsă de viaţă, cu sufletul zdrobit. Cu puţină lor minte, babele au tăbărât pe ea să se ducă la mănăstire “să se purifice de păcatele oraşului”. Taică-său, (poliţist) cu şi mai puţină minte, a ameninţat-o. Neavând de ales fata s-a dus, dar n-a uitat viaţa adevărată, reală pe care o dusese înainte. A fost pusă la muncă, la mănăstire nu e doar vis şi armonie, ci munca grea, biserica trebuie să câştige bani, nu să facă rugăciuni. Avea grijă de vitele mănăstirii, făcea curăţenie şi avea obligaţia să “asculte” ce spuneau maicile mai vechi şi mai ales maica stareţă Olimpiada. Într-o zi, fata s-a îndrăgostit şi se întâlnea în taină cu un băiat. S-a întâmplat şi a rămas gravidă. Nu i-a spus nici baiatului. A ascuns cât a putut, apoi i-a spus unei prietene, tot din mănăstire în care avea încredere. Prietena a dus-o la alta şi au încercat să-i provoace un avort. Au încercat până au ucis fătul, în condiţii mai mult decât mizere. Cu hemoragia cât casa, fata era trimisă de maica supraveghetoare să adape vacile, să care apa cu găleata… După câteva zile, cu fătul mort înăuntru, fata a clacat. A fost dusă la spitalul din Târgu Neamţ, în cel mai mare secret, să nu cumva să afle cineva că e bolnavă. Bolnavă de ce? De acolo, au trimis-o la Iaşi, unde marii medici de la Institutul Oncologic din Iaşi au hotărât după ce i-au făcut analize, ecografii şi alte investigaţii că are cancer şi o mare tumoră în uter. Tumora din uter avea mâini şi picioare, fata era în a opta săptămână de sarcină, dar… fiind trimisă de maica stareţă de la Agapia cum să spui așa ceva? Așa că fata a fost lăsată să facă septicemie, că… aşa vrea Dumnezeu! Într-un final, când au văzut că nu mai au ce-i face, au trimis-o la… Viena! Cum? Biserica ştie să-şi ascundă urmele crimelor. Medicii din clinica vieneză s-au crucit, au încercat imposibilul, dar septicemia fetei ajunsese în faza terminală și corpul ei n-a mai rezistat… Iasmina a murit ieri noapte la 27 de ani, pe care i-ar fi împlinit pe 21 mai…

“Aşa a vrut Dumnezeu” spune maica stareţă de la Agapia, Olimpiada Chiriac, dându-şi ochii peste cap cu falsă smerenie. Mai mult nu zice, are şi aşa destule belele, cu DNA-ul, cu primarul din comună, cu Episcopia. Pentru că Olimpiada cea preacucernica a scăpat până acum de două ori de pârnaie, cu ajutorul Înalt Prea Investitorului Daniel, iar Mănăstirea Agapia aduce bani nu glumă la bugetul BOR. Ce mai contează o fată moartă în condiţii suspecte? Ce a murit în curtea ei? A murit la dracu-n praznic!

Prin anii 70, s-a descoperit în spatele mănăstirii Agapia o groapă în care erau “înmormântaţi” mai mulţi copii nou născuţi. Pruncii au fost găsiți băgaţi în var şi acoperiţi cu pământ. Procuratura de atunci a investigat şi… la cererea BOR a muşamalizat frumos cazul, susţinând că erau de pe vremea… ciumei lui Caragea! Ce, credeţi că atunci biserica nu avea putere? Să fim serioşi, era mult puternică decât acum… Nici până astazi nimeni n-a spus adevarul!

Eu Dragoș Vasilescu,

SESIZEZ PUBLIC Parchetul pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie să investigheze acest caz.
SESIZEZ PUBLIC Procurorul General să ordone o anchetă care să NU fie făcută de Parchetul Neamţ, dacă vrea să aibă sorţi de izbândă.
SESIZEZ PUBLIC DIICOT să investigheze acest caz.
SESIZEZ PUBLIC DNA să investigheze acest caz.
SESIZEZ PUBLIC ANAF să investigheze ACTELE CONTABILE şi nu numai ale mănăstirii Agapia.
SESIZEZ PUBLIC BOR să investigheze acest caz.

Sper că în numele celor peste 100.000 de cititori ai acestui blog, cei pomeniţi mai sus să facă ceva. În cazul în care, niciuna dintre instituţiile de mai sus nu se va sesiza, voi trimite o sesizare scrisă tuturor, sesizare la care va trebui să primesc un răspuns oficial.

Iasmina va fi înmormântată sâmbătă, la ora 13 în cimitirul din Târgu Neamț. Odihnească-se în pace…

Manastirea Agapia

Un coleg ziarist l-a întrebat pe primarul din Agapia Neculai NASTASĂ  acum două ore dacă povestea este adevarată. Primarul a răspuns: Nu este treaba ta! Este un atac la mine și comuna MEA, acum în campania electorală! Legatura la… Dolhasca!

 

De pe facebook: Melania Dobrin: O durere de nedescris, pentru Iasmina Popescu! Regrete eterne, erai tânără şi atât de faină. Azi noapte, ai plecat dintre noi iar incompetența medicilor din România, încă o dată ne reaminteşte că suntem victime, iar ei criminalii! Nenorociţii nu au văzut un făt mort în tine, au zis că este o tumoră. Este strigător la cer! Sper ca rudele apropiate să ia atitudine şi să găsească, vinovaţii. În rest… nu am cuvinte! Nici medicii austrieci nu au avut cuvinte, când au descoperit fătul mort… clar septicemie, apoi comă… totul din cauza medicilor din Iaşi, România. Revoltător! Ucigaşii ăştia nu trebuie să mai profeseze o secundă!

PS: Despre şi din activitatea stareţei Olimpiada Chiriac

Concret, când aude că un enoriaş trage să moară, se apropie de patul său şi îi sugerează că numai dacă semnează un act de donaţie va fi înmormântat în cimitirul aflat lângă lăcaş. Aşa ar încerca să pună mâna pe terenurile de sub casele oamenilor care, susţin maicile, ar aparţine Bisericii. Mitropolia nu comentează situaţia, pentru moment. Mănăstirea Agapia revendica în instanţă terenul pe care acum trăiesc 69 de familii. Mai exact, cere retrocedarea a 49 de hectare din localitate. O parte reprezintă gospodăriile oamenilor, aproape un sfert din comună, apoi două drumuri naţionale şi comunale plus două hectare de curs de apă. Procesul durează de ani, iar oamenii susţin că au ajuns să trăiască situaţii strigătoare la cer. Maica stareţă, pretind ei, poarta negocieri dure. Un loc de veci în cimitirul satului contra unei semnături prin care muribundul cedează casa şi automat pământul mănăstirii. Maică Olimpiadă, stareţa de la Agapia, nu a vrut să comenteze toate aceste acuze. În schimb, una dintre măicuţe a recunoscut că o problemă ar exista. Bucată de pământ în discuţie reprezintă o mică parte din averea mănăstirii Agapia. În urmă cu câteva săptămâni a primit în instanţă 600 de hectare de pădure. Mănăstirea mai are peste 200 de hectare de fâneţe, păşuni, teren arabil, vie la Cotnari, dar şi alte proprietăţi.
Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei aşteaptă hotărârea tribunalului pentru a putea face declaraţii în situaţia de la Agapia.

Sursă: http://stirileprotv.ro/ştiri/eveniment/stareta-manastirii-agapia-acuzata-de-santaj-de-catre-enoriasi.html

 

164 de gânduri despre „Azi noapte a murit Iasmina. Nişte medici inconştienţi au ucis-o. Biserica încearcă să acopere totul. Cui îi pasă?

 1. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri in perioada 9 – 15 mai 2016?

 2. E pacat de fata, ca sa stins asa brutal1.2ma deranjeaza lacomia unor fete bisericesti si ca uita ce menire au pe pamant.D-ZEU NU A CERUT,BANI NIMANUI PTR.JERTFA FIULUI SAU..3 medici nu au in cazul acesta vina,in afara de cazul ca puteau sa ia in calcul si o posibila sarcina….

  Apreciază

 3. A fost vina fetei pentru ca daca ar fii iubit biserica si pe Dumnezeu nu ar fi avortat un suflet nevinovat. Si din manastire se poate iesi la fel de usor pe cat se poate intra.Dumnezeu sa o ierte cu toate nu cred ca se v-a mantui pentru ca a comis o crima.

  Apreciază

 4. Pingback: Care au fost cele mai viralizate subiecte în presa online și pe bloguri? (W20 2016) | refresh.ro

 5. Articolul e manipulator, cam ca tot ce apare ca viral in media virtuală. Domnul Vasilescu face nişte jocuri sau suferă de nişte frustrări interioare ce se pliază perfect pe acest gen de „ştire”. Mă bucur că, dincolo de audienţa pe care o pretinde ( şi care e probabil reală) şi de injurăturile inerente ale asmuţitorilor de profesie, sunt destui care s-au deşteptat, judecând după multe comentarii de bun simţ pe care le-am citit aici. Fata, sau mai bine zis femeia ( ca la 27 de ani nu mai eşti decât fata părinţilor), e responsabilă pentru toate acţiunile vieţii ei. Ceea ce s-a întâmplat cu ea ( dacă personajul e real), este doar consecinţa propriilor fapte. Mergi la mânăstire doar dacă ai vocaţie, nimeni nu te ţine cu forţa acolo. La doctor spui adevărul, că medicina nu e instanţă morală. Avortul e crimă. Dacă ai relaţii sexuale neprotejate, nu-ţi pui problema că poţi rămâne gravidă? Etc…
  Medicii nu sunt supraoameni, să ghicească ce a făcut fata, să invingă o septicemie generalizată, să depisteze un făt necrozat dacă mama nu declară că a fost gravidă. Iar cei din interiorul mânâstirii nu au responsabilitatea faptului că femeia a ajuns la septicemie, atâta timp cât n-au ştiut de sarcină, de avort ( chiar autorul spunând că toate acestea au fost ascunse). Şi atunci despre ce vorbim? Despre refulări bine cunoscute din alte cazuri ultramediatizate prin care se instigă la ura împotriva bisericii ortodoxe, a medicinei româneşti, a educaţiei, în general a românismului. Se urmăreşte reacţii de genul : numai în România Evului Mediu se poate întâmpla aşa ceva, numai românii sunt atât de înapoiaţi, traim într-o ţară de mare porc, etc…
  Şi nu m-ar mira ca întreaga poveste să fie inventată.

  Apreciat de 2 persoane

  • Babele din manastire nu ar fi putut sa o ajute pe fata? Si daca se tin a fi sfinte atunci de ce au batut-o pe fata? Sint criminale si merita sa fie trase la raspundere prin tribunal.

   Apreciază

 6. Din pacate asta e tara in care traim… din pacate acesta nu este singurul caz, nu e nici primul si nu va fi nici ultimul… Indiferenta si nepasarea… sunt unele din „calitatile” ce ne caracterizeaza ca popor… Este de-a dreptul nedrept ca unor persoane asa frumoase si cu o viata intreaga in fata sa li se „interzica” dreptul la viata, la libertate, la fericire…

  Apreciază

 7. urat, in cine sa mai ai incredere, daca biserica, pana si executa, cu sange rece,,,,pe ce lume traim? unde o sa ajungem ?’;[]-=#mte cutremuri ce auzi si afli,,,,grozavii, greu de imaginat!!!!

  Apreciază

 8. Citind fugitiv printre comentarii, tind sa cred ca imi este rusine, atat de rusine de tara mea si de cei care locuiesc in ea. Cat despre fata care a decedat din cauza nepasarii, inculturii, hotiei, coruptiei si ce o mai fi negativ in dictionar… Odihneasca-se in pace… Noi nu avem cuvinte necesare sa alinam durerea iar institutile (in)competente nu-si vor face datoria pentru ca traim in tara intereselor…. si cam atat!

  Regrete.
  L.Grecu

  Apreciază

 9. Ce spuneți de stareța Iustina Bujor de la Mănăstirea de călugărițe Paltin din Petru Vodă? Ia o călugăriță bolnavă de ficat căreia i se umfla burta, o acuză că este însărcinată în 6 luni, o izolează în pădure două săptămâni, îi schimbă forțat actul de identitate. Călugărița fuge și scapă. Reclamată la Colegiul Medicilor din Neamț, stareța afirmă cu seninătate că acea călugăriță a fost însărcinată și a avortat în Mănăstire. Surpriza!!! Călugărița merge la medicul ginecolog și-și scoate certificat medico-legal de unde reiese clar că este virgină și nu a avut nici un contact sexual în viața ei. Pentru conformitate adresați-vă Colegiului Medicilor Neamț. Și nu este unicul caz al acestei nenorocite de starețe. Cazul este cunoscut la Mitropolia Moldovei. Știe și mitropolitul Teofan, știe și purtătorul de vorbe Sturzu, știe și exarhul Horia Nechifor.

  Apreciază

 10. Mi se pare o mare nedreptate sa se denigreze o echipa de medici in cazul acestei fete, care,din nefericire a murit prea devreme(si nu din vina medicilor).Trebuie sa se inteleaga ca astfel de erori sunt frecvente si nu doar la noi. Au existat niste factori care au condus spre un diagnostic gresit.
  1.In primul rand, anamneza(interviul medical,conversatia medic-pacient, sau medic-familie/prieteni) reprezinta cheia spre un diagnostic corect. Aici vorbim despre un caz in care medicul nu a fost informat asupra sarcinii si nici despre tentativa de avort. Medicii nu au puteri magice si nu aveau cum sa detina informatiile acestea. Mai mult decat atat, cand vezi o pacienta ,maicuta,nu te prea gandesti la posibilitatea ca aceasta sa fie insarcinata…
  2.Fatul in primul trimestru de sarcina poate fi foarte usor confundat cu o tumora.Nu este chiar atat de bine format precum si-l imagineaza unii,nu are manute si picioruse si nici nu iti zambeste frumos. Este o „chestie” rotunda/ovalara, neregulata, are in jur o „capsula”. Ghici ce? Cam la fel arata si o tumora.Este cu atat mai greu sa il „depistezi” daca nu te astepti sa fie vorba de un copil si daca copilul respectiv a fost deja traumatizat si omorat in uter( forma si dimensiunea sunt total schimbate fata de cele ale unui fat normal la varsta lui iar bataile cardiace nu mai exista, ca sa te poata orienta spre diagnosticul de sarcina). Unde mai pui ca nu te astepti, ca doctor,sa vezi o pacienta care sa isi provoace avortul singura,in anul 2016,cand avortul este legal si actul medical este 100% confidential,se face in conditii de asepsie in clinici ginecologice,cu riscuri minime, si la un pret mic, pe care si-l poate permite oricine.
  3.Simptomatologia unei tumori este asemanatoare cu cea prezentata de pacienta la internare ( sangerari,care pot fi usoare sau foarte intense).
  4.Tumorile benigne,apar la femeile tinere (20-40 de ani) si se pot suprainfecta la randul lor…
  5.Intotdeauna rezultatele investigatiilor se coreleaza cu simptomatologia clinica si datele declarate de pacient. In cazul dr fata,nu exiatau suspiciuni de sarcina oprita in evolutie, iar simptomatologia si ex ecografic erau suvestive pt o tumora.
  De aici si confuziile…
  Dumnezeu sa o ierte pe tanara si sa o odihneasca in pace!

  Apreciat de 1 persoană

  • P.S:a nu se intelege din comentariul meu ca sunt de acord cu avorturile.Mi se par cele mai oribile crime. M-am referit la fat drept o „chestie” pt ca am vrut sa evidentiez faptul ca nu are inca acel contur uman,desi este o „fiinta” vie inca din prima zi de conceptie

   Apreciat de 1 persoană

 11. De obicei nu comentezi stiri de genul acesta, dar acum nu ma pot abtine.
  Fara sa se supere nimeni pe mine, imi dau cu parerea referitor la ideile principale ale subiectului:
  -fetei ii placea mai mult „orasul” decat biserica (e clar ce facea la oras o pustoaica fara parinti langa ea … life is life)
  -a fost dusa la manastire cu forta de parinti … si „babe” (nu vad vina bisericii)
  -din cate stiu la manastire, pe langa rugaciune, mai e de facut si treaba (curatenie, agricultura, de toate ce se fac si in afara zidurilor ca doar trebuie sa traiasca din ceva maicile sau calugarii (la fel ca oamenii normali ele mananca, faca caca si pipi …). Ce, vroia sa stea cu mainile incrucisate toata ziua si sa se roage la Domnul?)
  -se pare ca nici la manastire nu s-a dat pe calea cea buna, ca s-a incurcat cu unu’…
  -SI IN ACESTE CONDITII, UNDE-I VINA BISERICI ??? Ca a pus-o la treaba ? Dar ce, vroiati s-o lase sa stea cracita toata ziua ? Asta a facut la oras.
  -Oricum, orice ar fi fost , Dumnezeu s-o ierte!
  -dar mi se pare o mare „manelarie” si fuga dupa rating/vizualizare/etc sa punem la perete Biserica pt acest caz. Sunt multe nereguli si la biserici/manastiri dar de aici si pana la a acuza biserica pt ca fetei nu i-a stat capul la Dumnezeu si ea cu o prietena au ascuns foarte mult timp sarcina si avortul … e cale lunga.

  PT AUTOR: daca spui ca te urmaresc 100.000 de oameni ai grija ce spui/ce publici ! La o asa audienta deja nu mai esti doar o mica „vedeta” ci esti chiar responsabil de ceea ce afirmi (moral cel putin). Puterea/succesul atrage si responsabilitati.

  Apreciat de 3 persoane

 12. Cand sa spus ca medicii sunt de vina pentru moartea fetei,sa referit la faaptul ca nu au fost capabili sa deosebeasca o tumoara de un bebelus….si din acest motiv a dus la septicemie…..

  Apreciază

  • Astfel de confuzii sunt frecvente in primul trimestru de sarcina, cu atat mai mult daca fatul era deja mort(neputandu-se sesiza nici un fel de activitate cardiaca la echo).Dupa un avort, provocat prin cine stie ce metoda, fatul nu mai avea cum sa arate normal.Tumorile deobicei au aceiasi simptomatologie (sangerari) si se pot suprainfecta la randul lor.Pot avea un diametru asemanator cu cel al fatului de 8 saptamani si cam acelasi contur neregulat.De aici si confuziile. Si sa fim seriosi, cand stii ca pacienta e maicuta, ea sau anturajul neaga posibilitatea relatiilor sexuale, tu ca medic evident ca te gandesti la o tumora si nu la o sarcina.

   Apreciat de 1 persoană

 13. @dragos vasilescu

  Conform articolului:
  ” Într-o zi, fata s-a îndrăgostit şi se întâlnea în taină cu un băiat. S-a întâmplat şi a rămas gravidă. Nu i-a spus nici baiatului. A ascuns cât a putut, apoi i-a spus unei prietene, tot din mănăstire în care avea încredere. Prietena a dus-o la alta şi au încercat să-i provoace un avort. Au încercat până au ucis fătul, în condiţii mai mult decât mizere.”

  O femeie ramine insarcinata si decide sa faca avort in conditii improprii.
  Nu spune nimanui ce a facut si statea in care se afla – evident, ar fi fost acuzata de pruncucidere.

  Cum reusesti dumneata sa gasesti vinovati in manastirea pentru care lucra?

  Dincolo de drama situatiei, dragos vasilescu este doar un flamer slab

  Apreciat de 2 persoane

  • Cuvantul „flamer” chiar nu se potrivește aici, un flamer este cu totul altceva, dar mă rog. Neasumarea identității mă face să cred că ai scris doar asa, de dragul de a scrie sau te-a rugat cineva? Injură frate, din spatele cortinei virtuale nu te vede nimeni.

   Apreciază

 14. Despre retorcedarile pamanturilor din acea zona se stie demult.Au inceput a fi retrocedate inca de pe timpul cand eara Daniel doar un preasfant de Iasi.Atat timp cat BOR ingaduie sa li se ia casele si pamanturile oamenilor,de ce s-o acuzati doar pe stareta?Sariti la gatul prea-prea-prea-ului,care acum e cel mai mare prea peste toti romanii declarati ortodocsi,si cereti-i lui socoteala.Stareta manastirii Agapia nu e decat o marioneta in mainile maritului prea,si ii executa ordinele.S-apoi de ce o acuzati pe stareta,daca romanu-i prost si-n cel din urma ceas,si vrea,cu de-a musai,sa fie ingropat langa manastire sau in cimitirul acesteia,oare nu ar trebui sa-i fie indiferent unde-i vor putrezi ciolanele?Pentru ce sa platesti cu agoniseala pentru un mp de pamant,doar ca sa ca putrezesti in cimitir sfant?

  Apreciat de 1 persoană

  • Av vazut o sumedenie de comentarii,cu foarte multe ma raliez,nu si cu cele injurioase.Interesant este ca oameni-crestini,foarte multi,sunt constienti deja ca popii nostri au sarit calul,au devenit din ce in ce mai hapsani,conditioneaza actul religios de obtinerea unor avantaje materiale si sunt nepasatori la durerea semenilor(oameni)-vezi cazul „Colectiv”.Nu inteleg nebunia lui B-Daniel de construire a acestui mamut-Catedrala-decat prin dorinta unui simplu muritor de a lasa in urma sa o noua Casa a Poporului(vise de psihopati).Si Casa Poporului si aceasta Catedrala s-au construit pe impozitele noastre,asa ca nici parlamentarii si nici popii nu ne vor plange de mila.Eu sunt ortodox,cred in Dumnezeu,dar nu am nevoie de popi sa-mi intermedieze legatura cu El.La subiect:stareta si sculele ei(acele calugarite)care au permis/realizat avortul sunt vinovate in fata lui Dumnezeu,dar si a codului penal pentru OMOR(copilul si mama).Sunt un om batran,cu studii si practica juridica,acest persoane trebuie sa fie cercetate,judecate si pedepsite dupa legile lumesti pentru faptele lor.Oameni buni va rog sa ganditi la „informatiile”primite de la mas-media cu mintea voastra,fara patimafara sa va incredeti orbeste in ceea ce va spun ei.Aveti creier,credinta,experienta de viata GANDITI!

   Apreciază

 15. E oribil ce se intampla in Ro in toate sferele de activitate si mai ales cu biserica, care a ajuns sa calce pe cadavre pt a-si realiza propriile interese! Credinta adevarata s-a transformat intr-o meserie oarecare incepand cu „capul bisricii”. Nici nu mai stiu ce sa simt: revolta, scarba, dezgust, sau toate la un loc? Pacat ca cei care mai traiesc in RO si realizeaza ce se intampla sunt tot mai putini! Felicitari pt articol si pozitie d-le Dragos Vasilescu!

  Apreciază

 16. Cum sa traim bine in tara asta daca toti injuram judecam fara sa stim despre ce este vorba. Aruncam acuze in stinga si in dreapta. Dar nu vedem care este realitatea. Traim intr-o lume rea toti injura , si judeca pe fiecare. Ne spunem parerile dar se mod civilizat, fara injuratyri

  Apreciază

 17. Nu mai credem in reprezentantii bisericii…in Dumnezeu credem! Pt ce au nevoie de limuzine de lux cand Isus mergea calare pe un asin, pt ce au ditamai vilele cu piscine si traiesc intr-un mare lux cand Isus statea intr-un bordei??? Nu spun ca sunt toti asa dar marea majoritate sunt…si stim cu totii asta.

  Apreciază

 18. Eu nu cred ca medicii au uciso .Prietenele care au ajutato cu scobelile ,ca daca se ducea de la inceput la un doctor se facea chiuretaj igienic si fata ar fi trait si acuma. Cat despre Maica stareta ,care defaptn este o ticaloasa cum reese din poveste ar trebui bagata la puscarie.Sa fie cineva care sa fie iubit,si sa-l iubeasca pe Dumnezeu.Un Staret trebuie sa fie un Sfant

  Apreciază

 19. lasand la o parte pe maica Olimpiada….cine are cea mai mare vina??pacatul cine il are???ia spune tu domnule Vasliescu???nu intelege ca apar pe cineva dar.. totusi nu se intampla nimic daca nu se incerca aceasta abominare cruda

  Apreciază

 20. „Niste medici inconștienți au ucis-o „. Am citit articolul de pe acesta pagina,si nu inteleg de ce medici sunt vinovați,si biserica cică ii acoperă.sincer sunt foarte nervos cand vad ca se scrie un articol,care vrea sa ajute,dar defapt Are un titlu foarte prost.
  Ma omule care ai scris acest articol,aici eu nu sunt de-acord cu tine,vina aici este a
  fete si a acelor persoane care vroiau sa o trimită la biserica la 27 ani nu vorbim de un copil de 10 ani care nu este inca matur,biserica,maica cine e responsabil acolo,datorita redacției care au avut-o fata de simptomele fetei.
  Ce vina au medicii cand stare fete era critica, asta este datorata sistemului biserici,si unei politici de gândire din evul mediu.
  Daca vrei sa va exprimați faceți articolul in asa fel încât sa figureze ideia principalaca de exemplu” Bierica x cu persoanel x au omorât-o pe persoana cutare.”
  Foarte urat,din partea dumneavoastra dar aici sa fim realiști cauzele principale ale morți sunt împărțite in mare parte de „Iasmina” si de responsabili biserici.
  Medici nu sunt vrăjitori,ci biserica,( daca ieșea bine era minune) acuma ca e tragedie biserica ascunde pt ca este vinovata,nu cade bine pt populație,
  Vor fi uni contra si uni de-acord cu mine, ideile sunt împărțite.

  Apreciat de 2 persoane

  • Asa este,nu e vina medicilor,ca fata a ajuns in stare grava la spital.Septicemia nu medicii i-au provocat-o,ci intreruperea sarcinii in conditii lipsite de orice urma de igiena.Nu sunt ortodoxa,dar in acest caz,nu pot sa acuz nici conducerea manastirii.Intreruperea de sarcina este in esenta,o omucidiere si bag mana in foc,ca stareta manastirii,oricat ar fi fost de furioasa pe comportamentul fetei,nu ar fi permis uciderea acelui sufletel nevinovat.Uciderea,fie si a unui suflet nenascut,este un pacat in viziunea biblica,de aceea,nu cred ca,ar fi ingaduit stareta asa ceva.Cu siguranta ar fi trimis-o inapoi in lumea laica.

   Apreciat de 1 persoană

 21. FIECARE ESTE LIBER SA CREADA IN CE VREA. DACA MA-TI INTREBA V-AS SPUNE CA DUMNEZEU ESTE IN OAMENI SI MAI ALES IN FAPTELE LOR FATA DE SEMENI.SPUN ASTA CU TOATA CONVINGEREA,DESI DACA NE UITAM LA CE SE INTIMPLA IN JURUL NOSTRU INCEPEM SA NE INDOIM SERIOS.

  Apreciază

 22. Oameni buni, a doua cea mai mare porunca a crestinilor este ,, sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti,, Totodata trebuie spus ca ortodoxismul nu forteaza pe nimeni la nimic, faptele noastre bazandu-se pe ceea ce se numeste in termeni moderni ,, liberul arbitru,, adica avem liberatatea sa alegem intre bine si rau. Dar, orice institutie este formata si condusa de oameni. De aici rezulta si aceasta intamplare tragica. Nu religia noastra a dus la moartea fetei.

  Apreciază

  • Oare liberul arbitru da libertatea oamenilor bisericii de a folosi cavantul lui Dumnezeu in interes personal? Liberul arbitru va da dreptul sa transformati Ortodoxia intr-un instrument de spalat creiere? Acelasi liber arbitru va da dreptul sa ne jegmaniti de fiecare data cant credinta ne impinge in biserica? Oameni ieftini, iuda zilelor noastre, pentru bani v-ati vandut sufletele satanei, pentru bani mintiti si rastalmaciti Sfanta Scriptura, pentru bani si putere ne-ati vandut Ortodixia, v-ati departat demult de cuvintele Mantuitorului si ale Sfintilor Parinti, iar acum, cu nesimtirea ce va caracterizeaza continuati sa ne imbroboditi desi putini mai cred in voi. Oare ce ve-ti spune cand Dumnezeul in care nu credeti o sa ceara din mana voastra sufletele pe care v-ati luat responsabilitatea de a le calauzi si pe care le-ati gonit din biserica sau le-ati vandut satanei?

   Apreciază

  • Asae nu religia ci oamenii ei o duse niste imbecili de aceeasi soarta si ei sa aibe parte niki in focurile iadului sa nu aive liniste si nimik futui in gura de cretini. Dumnezeu so aibe in paza so ierte si sai faca dreptate ei si copilului ce lar fi putut avea amin

   Apreciază

 23. o fata iresponsabila a dat de alte fete iresponsabile, care i-au provocat avortul ce i-a atras moartea, pentru ca alti iresponsabili sa comenteze aici aiurea.

  trebuia sa fi pastrat copilul si nu s-ar fi intamplat nimic. Si-ar fi atras oprobiul parintilor trupesti, dar aveau sa treaca. Ea ar fi trait linistita, poate s-ar fi maritat cu respectivul si uite-asa se evita dezastrul.

  Nu vad ce treaba are stareta cu acest caz? Ea i-a provocat avortul, sau ea a fost medic in spitalele din Tg Neamt si Iasi? Sau trebuia sa cheme proteveul sa vada cata grija are ea de fata asta?

  totul se trage de la iresponsabilitate.

  Apreciat de 1 persoană

  • De acord cu dvs.Iresponsabilitatea omoara,oricare ar fi forma ei de manifestare,unii accelereaza prea tare si omoara,altii,isi provoaca avort si se omoara sau omoara s.a.m.d.Cam exagerate acuzele la adresa medicilor si a staretei,in fond nu ei au impins-o la relatii sexuale si mai cu seama la avort.Sunt ferm convinsa,ca daca ar fi aflat stareta de sarcina donsoarei,nu ar fi ingaduit sa faca avort,este impotriva Bibliei si a lui Hristos.La 27 de ani o persoana este considerata suficient de matura,incat sa-si asume consecintele faptelor si actiunilor sale.Prea v-ati inmultit tolontanilor,pentru voi doar medicii sunt de vina si nimeni ori nimic nu va mai schimba parerea.Nu ma intereseaza ce incearca sa musamalizeze biserica ortodoxa,dar nu este corect sa aruncati vina in carca medicilor pentru nesbuinta unei fiiinte.Pacat de tineretea ei,Dumnezeu s-o odihneasca in pace.

   Apreciat de 2 persoane

 24. Domnule Dragos Vasilescu, chiar nu va e rusine sa mintiti cu nerusinare! Eu am sora la manastirea Agapia de 26 de ani, ACEASTA FATA NU A FOST NICIODATA INCHINOVIATA IN MANASTIRE , EXISTA ACTE PTR FIECARE PERSOANA DIN MANASTIRE.!!!! cUM PUTETI FACE ASEMENEA AFIRMATII? PROBABIL SUNTETI UNUL DIN ATEII CARE NU STIU CUM SA MAI ARUNCE CU NOROI IN INSTITUTIA BISERICII SI DOAR CEI NAIVI POT SA CREADA ASA CEVA!

  Apreciat de 2 persoane

  • Doar atei?Vorbesti doar ca sa sune ca in cunostinta de cauza nu esti.Tu crezi ca sora-ta iti spune ce ilegalitati se fac acolo,crezi ca ea stie de toate nenorocirile care sunt in manastire?Biserica cu mai marii lor nu mai au credibilitate in Romania,din cauza hotiilor pe care le fac in tara asta.Banuiesc ca te vor pomeni la slujbe astia daca le sari in aparare jigodilor.Romanii nu mai cred in reprezentatii bisericii,nu in Dumnezeu.Biserica este cea mai bogata,avida si.nesatula institutie din lume.

   Apreciază

  • Chiar doresc sa vad si eu dosarul de calugarie al sorei Mariei. Stie ce prevede Regulamentul vietii monahale? Eu am vorbit cu un om de vreo 70 de ani care era fiul unei calugarite din Agapia facut cu un diacon calugar.

   Apreciază

 25. Mai incultulor ce a facut aceasta fata se numeste crimă. Se răsucește Sf. Stefan cel Mare in mormânt când vede ce se intampla. Au inebunit toți tinerii iau tâmpit discotecile. Nu au dat de greu, cum a fost in timpul războiului, veneau rusii si făceau prăpăd. Vai de steaua tuturor, vb in lipsă de cauza zice un prost ceva despre biserica si voi, toate lumea la fel. Se intampla cu un preot ceva, gata biserica e nustiu cum. Hai nu mai vb aberații si prostii si mai citiți si voi viețile sfinților părinți si învățați din învățăturile lor.nu mai vb prostii. Si sectarii sa se duca in bordeiele lor sa predice si sa zică versete din biblia lor. Sa tina pt ei. Oameni buni aveti grija de sufletele voastre, vom da răspuns in fata lui Dumnezeu pt ce facem si pt ce zicem.

  Apreciat de 1 persoană

  • Mai bine citeai gramatica de clasa a 2-a decât biblia. Și nu vrei tu sa te duci mai repede sa te găsești cu barbosu’ dacă tot îl pupi în pula atât? Asa mai scăpăm de un cretin.

   Apreciază

   • Ala zike ca stefan era un… Si el e o pl belita fara creier no ca e muist o fi cineva neam cu muista de maicuta de ii tine hangu sau io promis aia ca ii da un darac de pi..da)))

    Apreciază

  • Esti un cacat retardat futu-ti biserca si sfintii-n cur si pe ma-ta-n gura de ANALfabet, ma doare in pula de dumnezeii tai sau de credinta, smerenia si piosenia voastra care aduce sfarsitul unor nefericiti, daca o institutie sau o lege sau o cutuma aduce moartea unui singur nevinovat, atunci acea lege e proasta, iar religia a adus sfarsitul multor milioane de nevinovati…E timpul ca tu, si cei ca tine si ca popii sai maicile, SA FITI ERADICATI!

   Apreciază

   • Aia is cretini criminali cu sutana ca credinta e in oameni in inima nu manastiri biserici etc ea sa faca bine oamenilor lipsiti de interese fara a gindii rau fara a astepta ceva aia e credinta rest e batae de jok sa dau muie la toti barbosii din manastiri si sai ft in gura maicutele cas curve penale huoooo

    Apreciază

  • Biata fata nu facu nimik daca citisi atent ci muistele alea o lua cu japca si facu ce facu sasi bata joj ea nu gresii decit ca iubea un baiat si atit ceea ce e normal

   Apreciază

 26. Futu-va-n gura sa va fut de schizofrenici nenorociti. Traimi in secolul 21. Fata aia a murit fiindca asa au crezut de cuviinta niste imbecili care vorbeau cu voci imaginare? La puscarie cu vinovatii, nu e posibil asa ceva !!! Gunoaielor !!!

  Apreciat de 2 persoane

  • Nu te enerva ca n-are rost, e deajuns sa ne uitam unde se intampla asta, in Sholdovenia Habotnica, acolo totul e posibil, mai ales cand sunt implicati popii si biserica.

   Apreciat de 1 persoană

  • Un amarit de fura o paine pt copii ia sapte ani si e ok ca e furt dar.. Medicii aceea. Si maicutele cit iau pt fapta lor care cu siguranta se incadreaza la neglienta in servici. Omor premeditat. Abuz de persoane si mai multe capete de acuzare la care banui ca se aduna ca treizeci de ani ca numa pt omor e cam 15. Sau 25.si apoi mai zik ei sa mergi la biserica etc cind biserica omoara copii din burta unei mame huoooo maicute blestemate. Unde sint libanezii sa darime manastirea aia peste ele sai ingroape cu totu ca puscarie nar face nimeni. Se da ani grei de omori un caine sau om da pt blestemaciuni nu i ți. Face nimik

   Apreciază

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s