Azi noapte a murit Iasmina. Nişte medici inconştienţi au ucis-o. Biserica încearcă să acopere totul. Cui îi pasă?

Iasmina articol fbAzi dimineaţă am deschis facebookul ca de obicei. Primul mesaj care m-a izbit pur şi simplu a fost de la Cătălin. Puţin stângaci, mesajul suna aşa: Dragi prieteni, o veste fatidică am de împărtășit: Iasmina Popescu a decedat în noaptea trecută… Am crezut că e o glumă proastă şi l-am întrebat pe Cătălin dacă ea a aflat… Răspunsul lui a fost trist şi fără comentarii: “Da, a murit azi noapte într-un spital din Viena, din păcate nici medicii de acolo nu i-au mai putut face nimic, a ajuns prea târziu…” Vreo oră am stat pe facebook să aflu despre ce e vorba. Alaltăieri scrisesem un articol despre jegul din spitale, despre mizeria de acolo, articol pe care l-au citit aproape 70.000 de oameni săi cărora le mulţumesc atât pentru comentarii cât şi pentru că au citit cele scrise de mine.

Povestea Iasminei este una simplă. S-a născut la Agapia în 1989. Când s-a făcut mai mare babele din familie au ţinut morţiş ca fata să se ducă la mănăstire, era frumușică şi isteaţă, tocmai bună de… măicuţă! Fata a refuzat şi a plecat la oraş. S-a întors însă în urmă cu doi ani, învinsă de viaţă, cu sufletul zdrobit. Cu puţină lor minte, babele au tăbărât pe ea să se ducă la mănăstire “să se purifice de păcatele oraşului”. Taică-său, (poliţist) cu şi mai puţină minte, a ameninţat-o. Neavând de ales fata s-a dus, dar n-a uitat viaţa adevărată, reală pe care o dusese înainte. A fost pusă la muncă, la mănăstire nu e doar vis şi armonie, ci munca grea, biserica trebuie să câştige bani, nu să facă rugăciuni. Avea grijă de vitele mănăstirii, făcea curăţenie şi avea obligaţia să “asculte” ce spuneau maicile mai vechi şi mai ales maica stareţă Olimpiada. Într-o zi, fata s-a îndrăgostit şi se întâlnea în taină cu un băiat. S-a întâmplat şi a rămas gravidă. Nu i-a spus nici baiatului. A ascuns cât a putut, apoi i-a spus unei prietene, tot din mănăstire în care avea încredere. Prietena a dus-o la alta şi au încercat să-i provoace un avort. Au încercat până au ucis fătul, în condiţii mai mult decât mizere. Cu hemoragia cât casa, fata era trimisă de maica supraveghetoare să adape vacile, să care apa cu găleata… După câteva zile, cu fătul mort înăuntru, fata a clacat. A fost dusă la spitalul din Târgu Neamţ, în cel mai mare secret, să nu cumva să afle cineva că e bolnavă. Bolnavă de ce? De acolo, au trimis-o la Iaşi, unde marii medici de la Institutul Oncologic din Iaşi au hotărât după ce i-au făcut analize, ecografii şi alte investigaţii că are cancer şi o mare tumoră în uter. Tumora din uter avea mâini şi picioare, fata era în a opta săptămână de sarcină, dar… fiind trimisă de maica stareţă de la Agapia cum să spui așa ceva? Așa că fata a fost lăsată să facă septicemie, că… aşa vrea Dumnezeu! Într-un final, când au văzut că nu mai au ce-i face, au trimis-o la… Viena! Cum? Biserica ştie să-şi ascundă urmele crimelor. Medicii din clinica vieneză s-au crucit, au încercat imposibilul, dar septicemia fetei ajunsese în faza terminală și corpul ei n-a mai rezistat… Iasmina a murit ieri noapte la 27 de ani, pe care i-ar fi împlinit pe 21 mai…

“Aşa a vrut Dumnezeu” spune maica stareţă de la Agapia, Olimpiada Chiriac, dându-şi ochii peste cap cu falsă smerenie. Mai mult nu zice, are şi aşa destule belele, cu DNA-ul, cu primarul din comună, cu Episcopia. Pentru că Olimpiada cea preacucernica a scăpat până acum de două ori de pârnaie, cu ajutorul Înalt Prea Investitorului Daniel, iar Mănăstirea Agapia aduce bani nu glumă la bugetul BOR. Ce mai contează o fată moartă în condiţii suspecte? Ce a murit în curtea ei? A murit la dracu-n praznic!

Prin anii 70, s-a descoperit în spatele mănăstirii Agapia o groapă în care erau “înmormântaţi” mai mulţi copii nou născuţi. Pruncii au fost găsiți băgaţi în var şi acoperiţi cu pământ. Procuratura de atunci a investigat şi… la cererea BOR a muşamalizat frumos cazul, susţinând că erau de pe vremea… ciumei lui Caragea! Ce, credeţi că atunci biserica nu avea putere? Să fim serioşi, era mult puternică decât acum… Nici până astazi nimeni n-a spus adevarul!

Eu Dragoș Vasilescu,

SESIZEZ PUBLIC Parchetul pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie să investigheze acest caz.
SESIZEZ PUBLIC Procurorul General să ordone o anchetă care să NU fie făcută de Parchetul Neamţ, dacă vrea să aibă sorţi de izbândă.
SESIZEZ PUBLIC DIICOT să investigheze acest caz.
SESIZEZ PUBLIC DNA să investigheze acest caz.
SESIZEZ PUBLIC ANAF să investigheze ACTELE CONTABILE şi nu numai ale mănăstirii Agapia.
SESIZEZ PUBLIC BOR să investigheze acest caz.

Sper că în numele celor peste 100.000 de cititori ai acestui blog, cei pomeniţi mai sus să facă ceva. În cazul în care, niciuna dintre instituţiile de mai sus nu se va sesiza, voi trimite o sesizare scrisă tuturor, sesizare la care va trebui să primesc un răspuns oficial.

Iasmina va fi înmormântată sâmbătă, la ora 13 în cimitirul din Târgu Neamț. Odihnească-se în pace…

Manastirea Agapia

Un coleg ziarist l-a întrebat pe primarul din Agapia Neculai NASTASĂ  acum două ore dacă povestea este adevarată. Primarul a răspuns: Nu este treaba ta! Este un atac la mine și comuna MEA, acum în campania electorală! Legatura la… Dolhasca!

 

De pe facebook: Melania Dobrin: O durere de nedescris, pentru Iasmina Popescu! Regrete eterne, erai tânără şi atât de faină. Azi noapte, ai plecat dintre noi iar incompetența medicilor din România, încă o dată ne reaminteşte că suntem victime, iar ei criminalii! Nenorociţii nu au văzut un făt mort în tine, au zis că este o tumoră. Este strigător la cer! Sper ca rudele apropiate să ia atitudine şi să găsească, vinovaţii. În rest… nu am cuvinte! Nici medicii austrieci nu au avut cuvinte, când au descoperit fătul mort… clar septicemie, apoi comă… totul din cauza medicilor din Iaşi, România. Revoltător! Ucigaşii ăştia nu trebuie să mai profeseze o secundă!

PS: Despre şi din activitatea stareţei Olimpiada Chiriac

Concret, când aude că un enoriaş trage să moară, se apropie de patul său şi îi sugerează că numai dacă semnează un act de donaţie va fi înmormântat în cimitirul aflat lângă lăcaş. Aşa ar încerca să pună mâna pe terenurile de sub casele oamenilor care, susţin maicile, ar aparţine Bisericii. Mitropolia nu comentează situaţia, pentru moment. Mănăstirea Agapia revendica în instanţă terenul pe care acum trăiesc 69 de familii. Mai exact, cere retrocedarea a 49 de hectare din localitate. O parte reprezintă gospodăriile oamenilor, aproape un sfert din comună, apoi două drumuri naţionale şi comunale plus două hectare de curs de apă. Procesul durează de ani, iar oamenii susţin că au ajuns să trăiască situaţii strigătoare la cer. Maica stareţă, pretind ei, poarta negocieri dure. Un loc de veci în cimitirul satului contra unei semnături prin care muribundul cedează casa şi automat pământul mănăstirii. Maică Olimpiadă, stareţa de la Agapia, nu a vrut să comenteze toate aceste acuze. În schimb, una dintre măicuţe a recunoscut că o problemă ar exista. Bucată de pământ în discuţie reprezintă o mică parte din averea mănăstirii Agapia. În urmă cu câteva săptămâni a primit în instanţă 600 de hectare de pădure. Mănăstirea mai are peste 200 de hectare de fâneţe, păşuni, teren arabil, vie la Cotnari, dar şi alte proprietăţi.
Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei aşteaptă hotărârea tribunalului pentru a putea face declaraţii în situaţia de la Agapia.

Sursă: http://stirileprotv.ro/ştiri/eveniment/stareta-manastirii-agapia-acuzata-de-santaj-de-catre-enoriasi.html

 

164 de gânduri despre „Azi noapte a murit Iasmina. Nişte medici inconştienţi au ucis-o. Biserica încearcă să acopere totul. Cui îi pasă?

  1. Cata tiganie oameni buni! Ficare are o parere mai buna decat a celuilalt. Chiar nu aveti altceva mai bun de facut? Constuctiv pentru voi si viitorul vostru? Groaznic! Radio sant de Romania…

    Apreciază

  2. Cine esti dumneata, domnule dragos vasilescu? Un jurnalist baiat bun (spui dumneata!), al dracu’ (spun altii)… pai nu-i de mirare ce pui de manipulare draceasca ai condeiat! Ai plecat de la o tragedie si ai ajuns la… restul e poveste! Dumnezeu sa o ierte pe Iasmina si sa te ierte si pe dumneata care reusesti sa aduni pe blog comentarii „frumoase” de la tinere si tineri „liberi”, neinhibati (fara pic de morala, fara repere, in traducere libera) si culmea, esti si mandru ca ai asemenea adulatori.

    Apreciază

  3. Discuţii de dragul discuţiilor! Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu adevărat. Iasmina a greşit şi a plătit cu viaţa. Nu e nici prima, nici ultima. De vină este mentalitateA, educaţia precară şi pudoarea excesivă.

    Apreciază

  4. Nu e un caz singular, sunt în toate mănăstirile sau majoritatea lor unde maicile rămân însărcinate. Unele apucă de nasc, iar altele care mai cunosc metode și sunt ajutate în secret, fac avorturi. A se studiază cazul copiilor morți, menționați în articol.

    Apreciază

  5. Domnule, stilul articolului nu va face cinste. Ar fi fost mult mai potrivit un stil echilibrat, fara o manipulare pe fata. Mai ales ca povestea este tragica si nu merita sa aruncam cu noroi profitand de situatie.

    1. Din titlu aflam ca unii medici sunt ucigasi iar Biserica este complicele care mascheaza crima. Dar nu medicii au omorat-o, ea era deja in stare grava cand a ajuns la spital si doctorii nu au putut sa o ajute.
    Cat despre Biserica, sustineti ca fata a fost trimisa in secret la Iasi, ca medicii sunt complici, apoi in Viena, totul aranjat de BOR. Cum? Ce dovezi aveti? Nu stiti, dar va dati cu parerea foarte usor ca sigur exista o conspiratie: „Biserica ştie să-şi ascundă urmele crimelor.”

    2. Asa cum a mai remarcat cineva intr-un comentariu, este foarte greu sa distingi intre ce este povestire telenovelistica si ce este informatie pura: „S-a întors însă în urmă cu doi ani, învinsă de viaţă, cu sufletul zdrobit. ”

    3. Inca de la inceputul textului discreditati nu numai capacitatea de gandire a femeilor in varsta (ganditi-va la bunicii dumneavoastra, cred ca nu ii considerati ca au (avut) putina minte); ci chiar ideea de manastire, considerand-o un loc unde ajung cei care asculta de batrani (cei considerati redusi la minte): „Cu puţină lor minte, babele au tăbărât pe ea să se ducă la mănăstire “să se purifice de păcatele oraşului”.

    4. Din nou considerati ca la manastire sunt aia mai inceti la minte, ca adevarata viata o traiesti doar in lume: „Neavând de ales fata s-a dus, dar n-a uitat viaţa adevărată, reală pe care o dusese înainte.” Dar tot nu ne spuneti cum de a fost obligata si nici ce viata „reala” a avut inainte (oare viata adevarata la care va referiti e cea din sintagma „invinsa de viata, cu sufletul zdrobit”?).

    5. Nu aveti habar de ce inseamna viata calugareasca, dar totusi puneti la zid acest tip de vietuire. Este normal ca la manastire sa existe si munca impletita cu rugaciunea.
    Si asta pentru ca zecile de maici de acolo(poate sute, nu stiu sigur numarul lor) nu traiesc doar cu aer si rugaciune.
    Iar atunci cand vorbiti de ideea de ascultare din manastire aratati ca nu stiti nimic despre acest subiect. Va invit sa va documentati din Sfintii Parinti, altfel ne puteti vorbi in acelasi stil si de fizica cuantica.

    6. Deci ea a ramas gravida, iubitul nu stia, a vorbit cu o prietena in taina- tot din manastire (!), cu care a mers la o alta prietena. Desi au incercat sa tina secret totul, dumneavoastra stiti totul foarte amanuntit, de parca ati fost acolo. Ne explicati si ce cara cu galeata dupa avort, si ce ascultare avea la vaci…. Cumva aceste detalii fac parte din peisajul telenovelistic? Caci da, trebuie aranjat totul pentru ca regimul din manastire sa para unul demn de puscariile de acum cateva secole.

    7. Revenind la ideea ca „Biserica stie sa-si ascunda urmele crimelor”. Ati facut cumva o statistica, un studiu de caz, aveti ceva date despre aceasta acuzatie pe care o aduceti Bisericii? Sau fraza a fost aruncata pentru efect, ca sa mai intaratam lumea?

    8. Si, in final, de unde aceasta generalizare? Chiar daca maica stareta ar avea vreo vina, chiar daca s-ar petrece astfel de lucruri la Agapia… de unde si pana unde vorbiti de INTREAGA Biserica? Cati preoti cunoasteti, domnule, de puteti spune ca toti sunt niste criminali? In cate manastiri ati fost si ati luat contact cu viata de acolo ca sa puteti sustine anumite puncte din articolul dumneavoastra?

    Imi pare rau ca pe seama bietei fete sunt create astfel de atacuri. Nu spun ca X e vinovat si Y nu. Nu stiu. Dar nici nu o sa aflam prea curand din astfel de abordari ale tragediei.

    Dumnezeu sa o ierte!

    Apreciază

  6. Chestia asa deja a ajuns prea departe … E absurd sa ti se impuna sa faci ceva anume doar pentru ca asa vor ei. Nu judec pe nimeni, dar toate chestia asta cu „asa a vrut Dumnezeu” mi se pare o mare porcarie. Este cea mai comuna si penibila scuza pe care am auzit-o vreodata. Este pur si simplu o ‘acoperire’ pentru gresilile si tampenile pe care le face un om. In loc sa-ti asumi vina, il pui pe Dumnezeu in fata pentru ca asa nu te judeca nimeni. N-am ce sa spun despre aceasta nenorocire,nu este prima, nici ultima, dar nimeni nu face nimic pentru ca biserica in acest moment este cea mai mare mafie din lume si detina cea mai mare putere si nu cred ca ma poate contrazice nimeni in aceasta privinta.

    Apreciază

  7. AU GRESIT PARINTI, IASMINA, PRIETENA EI,DAR MEDICII NU AVEAU VOIE SA GRESEASCA,AVORTUL SI TUMORILE NU AU SIMTOME COMUNE, PANA LA SEPTICEMIE AI FEBRA SPECIFICA INFECTIEI SI NU NUMAI, DAR IASMINA ERA SARACA SI ………NU S-A UITAT NIMENI LA EA ,I-AU FACUT O ECOGRAFIE SI GATA DIAGNOSTICUL IAR CAND A AJUNS LA VIENA ERA PREA TARZIU!

    Apreciază

  8. Dumnezeu sa o ierte pe Iasmina si odihneascase in pace ea si pruncul nenascut.. .. condoleante familiei …dl.care o cunostea pe Iasmina ptr. a gasii vinovatii trebuie sa faca o plingere la parchet scrisa …..cit despre comentariile de pina acum am rugamintea sa nu mai intinati amintirea Iasminei ..ea a murit din pacate si de morti numai bine … odihneascase in pace ..se va face dreptate pina la urma …

    Apreciază

  9. Dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca!
    dar nu vad ce vina au avut maicile, daca nu au stiut despre situatia fetei; la 27 de ani, in zilele noastre, stii ce sa faci si unde sa te duci. La 27 de ani esti femeie in toata firea si nu te poate tine nimeni sa faci ce vrei; era legata cu lanturi la manastire? De ce s-a dus sa faca avort in conditii mizère? la cine? fetele acelea, „prietenele” stiau ce fac? cand a vazut ca ii este rau, de ce nu a informat pe nimeni despre starea ei? de ce nu a spus medicilor si i-a lasat sa interpreteze o ecografie sau ce o fi fost, in mod eronat? faptul ca a fost trimisa la Viena, nu inseamna neaparat ca voiau sa-si ascunda „mizeriile” – trebuia salvata dar din cauza ignorantei, nu s-a mai putu, era firesc sa vina un astfel de sfarsit. Ignoranta naste monstrii. In cazul acesta, duce la moarte sigura.

    Apreciază

  10. Este o drama greu de suportat de catre un strain de familie,dar de parintii fetei este un cosmar pe care eu il inteleg si le aduc toata compasiunea mea.Eu cred ca in aceasta drama nu mai trebuie cautati vinovatii .Cand pentru 1000 de victimele din „89 nu s-a gasit niciun vinovat ,cand pentru cei peste 60 de victime dela Colectiv nu este nimeni vinovat la ce sa ne mai asteptam???

    Apreciază

  11. Fata nu trebuia impinsa de babe spre manastire,familia fetei de ce a acceptat?Acolo este o perioada de obisnuinta,pentru a te putea decide,esti pentru manastire ori nu?Maica ce a trimis-o la munca a gresit enorm daca,stia ca,fata a facut avort.Ce cauta in manastire maica care,a provocat avortul?Ori este credinta ori nu in manastire!!!Medicii cred ca,n-au avut ce sa-i faca,s-a dus prea tarziu.Pacat de fata,locul ei nu era la manastire,mama ei n-a discutat cu ea?!!Era bine sa fi lasat copilul si sa plece din manastire,cat despre baiat poate o iubea,poate se casatoreau si aveau parte si de copilas.Doamne cate pacate aici?!!

    Apreciază

  12. Biserica NU are nici o vină ? Ba da si încă indesatā pt.că ea nu -si instruieste enoriașii să cunoască principiile biblice, ci fac aceleași ritualuri inutile care nu arată ce crede si simte Dzeu față de viață,ce este viața si ce este păcatul….halal

    Apreciază

  13. Cred ca mai toata lumea stie ca un fat la 8 saptamani are formata inimioara care se aude batand atunci cand faci o eco!… si… stiati ca, orice fiinta conceputa are dreptul la viata??? Purta in pantec o creatura fara aparare… pe care instinctul ei matern ar fi trebuit sa o apere! Dar ea, a ales sa i curme viata care abia imbobocea in inimioara micutului!… Si ca urmare, micutul a curmat viata ei! Imi pare rau pt ca era o fata tanara! Dar sa nu uitam ca, in viata cu ce moneda platesti cu aceeasi moneda ti se va plati!!!

    Apreciază

  14. Dumnezeu s-o ierte , dar ce vina are biserica , inca un articol patimas care ataca biserica , nu cunosc ce face stareta pe acolo , e treaba ei , dar fata nu a fost luata cu arcanu si dusa in manastire , teoretic s-a dus de buna voie , in continoare a fost trimisa sa aiba grija de vacile mastirii , nu de „taurii” comunali , si daca tot a stat ceva timp in manastire ar fi trebuit sa inteleaga ca avortul este o crima ingrozitoare si mai bine iesi din manastire te lasi de calugarie si iti cresti copilul, nu are biserica nici o vina pt slabiciunile si pacatele lumesti

    Apreciază

  15. Gizas! Ce va mai place sa va dati cu parerea,fie ea pro sau contra. Pun pariu ca 80% din voi nici n-ati fost internati prin spitale, nici n-ati avut pe cineva internat, ca sa vedeti ce si cum, si nici prin biserici n-ati prea calcat… Insa stiti voi ! Ati auzit la tv, ati citit pe feisbuc, sunteti informati, ce mama naibii !?Deci puteti sa va dati cu parerea, sa luati atitudine, stand pe scaun sau pe vreo ladita de legume intoarsa invers, butonand de zor smartfonu’ din dotare..
    Azi am simtit nevoia sa va bag in seama.Ca nu mai pot cu voi, astia plini de atitudine virtuala…Ma gandesc ca poate macar 5% din voi inteleg ce spun,si se intorc de tot la indeletnicirile lor,incetand cu „ofof-uri”,”Doamne-fereste-uri”,”nu pot sa cred-uri”,”sa se faca dreptate-uri”si alte asemenea…
    Amin.
    PS: Iar dumneavoastra, domnule Vasilescu, faceti plangere scrisa daca simtiti intr-adevar ca ar trebui luate masuri si gasiti vinovati. Stiti dumneavoastra sigur ca sunt atat de citite articolele dumneavoastra, incat de maine sa se apuce de lucru autoritatile respective? Sau cat ar trebui sa asteptati pana la sesizarea scrisa?
    E, dar lasati, ca ati avut multe comentarii la postarea aceasta, si multe share-uri…Deci a fost un postare de succes…

    Apreciază

    • Stimata doamnă Elena Danciulescu, nu urmăresc succesul postărilor mele, (fără falsă modestie el există) urmăresc doar ca lumea să afle ce se întâmplă, să ridice ochii din smar’fon şi să se uite împrejur. Să vadă sărăcia, prostia, promiscuitatea din spitale şi multe altele. Ştiţi că două niveluri din Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti au fost igienizate/zugrăvite în ultimele două zile? Oare de ce? Pentru că voi, cititorii, existaţi indiferent de opinii, care sunt pro sau contra, sunteţi OAMENI REALI care se mişcă, se îmbolnăvesc şi mai ales, au DREPTUL să fie trataţi cu RESPECT!

      Apreciază

  16. Catre toti cati sunt gata sa sara la gatul Biserici si sa o acuze cu orice prilej.
    Biserica, fetele bisericesti, maica stareta, nu sunt vinovati pt demersul sau consecintele care au dus la aceasta tragedie. Nimeni nu a obligat o pe Iasmina sa intre in manastire. Apoi daca a intrat si a constatat ca locul ei nu este acolo, trebuia sa plece ca nu a exilat o nimeni. Iar daca a ramas, trebuia sa faca cele ale calugariei nu sa curveasca in ascuns. De unde sa stie maicile ca ea are copil in burta si l a omorat. Si la manastire, da, este si munca nu doar rugăciune. Mai bine spus, este și una și alta, ca doar nu i pensiune sau casa de vacanta. Apoi, ce înseamnă ca Iasmina „era zdrobita de viata” ? De cand viața zdrobeste? Nu cumva era zdrobita de pacate si a avut o viata depravata inainte de a intra in manastire? Fapt pt.care cei din jur au insistat atat de mult pt recuperarea ei morala si sufleteasca in manastire. Doar ca in asemenea degradari cronice nu todeauna merge treaba. Iar voi, care criticati, ia mai vedeti va de avorturile voastre si lasati Biserica in pace. Nu fiti asemenea fariseilor, gata sa aruncati cu piatra, in acelasi timp fiind voi insiva, plini de pacate.

    Apreciază

  17. Pingback: Azi noapte a murit Iasmina. Nişte medici inconştienţi au ucis-o. Biserica încearcă să acopere totul. Cui îi pasă? – Stiri Crestine | Info Crestin |Evenimente Crestine | Predici Online|Cantari Crestine

  18. Cumplit insa, din cele citite nu medicii sunt de blamat, ci toata aceasta increngatura pana la spital care i-au „pavat drumul catre deces”. Ne place ori nu insa, in multe zone din tara suntem in Evul mediu… chiar mai rau. Sa nu nu uitam „cazul Tanacu !” Toti merita inchisi chiar daca sunt „fete bisericesti !” Sunt destule familii sarace sau ignorante care-si trimit copilasii la manastire, unde nu prea stiu ce-i asteapta ori daca sunt baieti „la munca cu ziua” si …ce se alege se alege. Autoritatile locale chiar nu vad, nu stiu ??? Ma indoiesc dar tac. Aici sunt multe de cercetat nu de acoperit insa iar revin la parsivul acela de la Tanacu pe care il lasa in voia lui…

    Apreciază

  19. Zic sa nu confundam si sa nu manipulam… Detest BOR pentru ceea ce este, dar Iasmina a murit cu zile, nu din cauza medicilor, nici a BOR, ci doar din prostie. Daca spunea ce are, scapa usor. N-a spus, pentru a proteja nu stiu ce, dar iata rezultatul: o fata moare in sec. XXI din cauza unei intreruperi de sarcina ca pe vremea lui Ceausescu. Propun sa blamam vinovati reali.

    Apreciază

  20. Nu pot sa cred ca in anul 2016 se mai poate intampla asa ceva. Cat mai stam ascunsi in biserici, manastiri fara contact cu lumea reala? Avem internet, putem descoperi si invata atatea lucruri, avem atatea oportunitati, nu inchisi intre 4 pereti, mai ales un copil asa tanar ca ea cu un viitor in fata.

    Mentalitatea parintilor si a bunicilor au adus-o aici! Copii de la tara vin anual la oras la facultate sa-si faca un viitor! Nu e vina ei ca a vrut sa isi traiasca viata, sa vada cum e in alta parte, efectiv sa TRAIASCA! Cu asa parinti, sa imi dicteze ei viitorul (si ce mai viitor, negru!) nici eu nu as sta acasa!

    E ceva normal sa te indragostesti, Dumnezeu a lasat lucrul asta pe pamant! Sa incerci sa ucizi si sa musamalizezi rodul dragostei lui Dumnezeu, o noua fiinta umana, este pacat! Nu ar fi facut avort daca nu ar fi fost presata de maicutele nefu*ute si de mentalitatea astea de kkt!!

    Mai asteapta inca 2 generatii, si dispare de tot Biserica din Romania. 🙂

    Semnat, o fata de 22 ani care isi da disertatia anul asta, cu loc de munca mai mult decat bun in IT, o fata care a fost lasata de parinti sa traiasca cum vrea, o fata care va pleca din Romania, alaturi de baiatul de care s-a indragostit, pentru ca NU este pacat sa iubesti.

    Apreciat de 1 persoană

  21. Vina este a doctorilor care au pus diagnosticul greșit. Aduceți acuzații gratuite bisericii, dar cum au silit preoții pe doctori să dea diagnostic greșit? Au pus pistolul la tîmpla doctorilor? Nici măcar nu există vreo dovadă că a existat cineva din partea bisericii prezent la spital ca să vorbească cu doctorii.

    Apreciază

  22. Nu de prost a confiscat CUZA averile mănăstirești, ar trebui repusă în practică și în context legea lui CUZA. ,,Un popă nu are nevoie de toate bogoțiile ca să se roage, ci de o chilie mică și o rogojină pe care să doarmă,, A.I. CUZA

    Apreciat de 1 persoană

  23. Simplu, nu va mai duceti la biserici, e o mizerie mai mare decat in parlament , eu cel putin as darama majoritatea bisericilor ca pe vremea lu ceausescu, ajunge o biserica in fiecare localitate, nu cate 4 biserici in fiecare satuc uitat de lume, preotii = HOTI .. incepand cu „Preafericitul ” Hot Daniel

    Apreciat de 1 persoană

  24. Inainte de a scrie un articol ia-ti si tu date serioase, nu din alea din auzite. Fata probabil si-a asumat viata de mănăstire cu toate ale ei, nu cu sex si indragosteli. Cand a vazut ca e însărcinată putea sa se retragă din manastire frumos si evita toate lucurile acestea. Serios? A cărat la vaci cu fătul mort si cu hemoragie. Poi frate nu putea sa spuna ca se retrage si ca e bolnavă. Serios acum? De ce vina maicii starete in tot scandalul asta sau a maanstirii??? Auzi pana si primarul e implicat?! Pana unde totusi cu noroiul aruncat cu repezeală in Biserica?
    Dumnezeu sa o ierte dar în tot filmul asta e si vina ei.

    Apreciază

  25. in primul rand politia trebuie sesizata,dar nu cred ca se va rezolva vreodata acest caz.pacat de viata acestor fiinte.da si pruncul nenascut este o fiinta.iasmina a clacat,a fi maicuta trebuie sa ai acest dar,nu prin obligatie.dumnezeu sa o ierte.

    Apreciază

  26. Iasmina a murit de proasta ce e. Iasmina a avut de ales, in tot ceea ce a facut. Insa Iasmina a preferat sa se futa fara sa se protejeze, ca mai apoi sa-si bage buruieni si ierburi aromate in vagin ca sa-si omoare propriul copil. Anno domini 2016. Iasmina este in cel mai bun caz o bestie, nu o victima.

    Apreciază

  27. Interesant faptul ca va referiți doar la moartea fetei, nu si la moartea copilului din burta ei! Nu judec pe nimeni, dar daca nu ar fi calcat strâmb cu acel băiat, nu se ajungea pana aici! Plus ca, daca chiar il iubea, s-au inventat prezervativele! Sper ca cine are urechi de auzit sa audă!
    P.S. DNA-ul are competenta doar pe cazuri de corupție, nu pe alte fapte penale! Si inca ceva: daca doriți anchetarea cazului, mergeți dvs. la Parchet si faceți o sesizare in acest sens, nu doar un text in spațiul virtual (sper sa nu fiți atât de naiv încât sa credeți ca procurorii stau sa citească bloguri). Si sper sa aveți curajul de a publica aici o copie după sesizarea pe care o veți face (daca veți trece de la spațiul virtual la cel real)! Sper ca nu am fost prea dur, dar trebuie văzută situația din toate unghiurile! Mulțumesc!

    Apreciază

    • Va multumesc! Sigur ca voi publica sesizarea aici si nu numai. Cat despre coruptie, aruncati-va o privire in curtea BOR. Apropo, ce masina aveti? Platiti impozite? Va dau si eu o veste, cu scuzele de rigoare, biserica nu (mai) plateste impozite demult! Cat despre procurori, e mai simplu sa alerge dupa Elodia (evident si pe banii dvs) decat sa se sesizeze din oriciu…

      Apreciat de 1 persoană

    • Dacă s-a îndrăgostit de un băiat și s-au iubit, pt dumneata înseamnă că a călcat strâmb?? Din câte am citit nu era căsătorită, numai atunci poți să spui că ar călca strâmb, dar atâta timp cât era doar o simplă îngrijitoare de curățenie și văcăriță, căci călugăriță nu era, călugărițele nu fac ce făcea ea au oameni angajați pt munca de jos, dar ele culeg laurii. Și călugărițele în sutană au făcut păcate ca acesta, au rămas însărcinate cu diverse persoane, dar au mușamalizat de fiecare dată, foarte puțin a m-ai scăpat prin presă numai când s-a întâmplat ceva rău cu persoana respectivă, ca și acum, în rest muțenie totală.

      Apreciat de 1 persoană

      • a calca stramb insemna a pacatui si curvia= relatii sexuale inaintea casatoriei !! deci ada curvit , a facut pruncucidere si ajuns sa moara …f trist dar din pacate adevarat !! mai cititi Biblia !!

        Apreciază

  28. Amice, efectuezi în articolaşul ăsta o manipulare de doi lei.
    1) Toată povestea cu babele şi cu tatăl poliţist care o ameninţa (o ameninţa că dacă nu se călugăreşte, ce?) se vede de la o poştă că e făcătură, exagerare etc..
    2) Pui în seama stareţei şi a celorlalte maici faptul că fata asta şi-a ASCUNS sarcina şi avortul provocat prin metode absolut barbare. E o manevră ieftină şi dintre cele mai ticăloase de a arunca responsabilitatea în cârca unora care nici nu cunoşteau situaţia.
    3) E mai mult decât evident că nu ai nici cea mai vagă înţelegere asupra principiului „ascultării” în mănăstiri.
    4) Nu cred că o „fată” născută în 1989, deci o femeie în toată firea, ar fi incapabilă să îşi găsească vreun rost în lume astfel încât să nu se vadă constrânsă de nişte babe de la ţară să se ducă la mănăstire.
    5) „S-a întors însă în urmă cu doi ani, învinsă de viaţă, cu sufletul zdrobit.”…. Dar ne laşi în pace, târâtură telenovelistică cu apucături de Remus Cernea?

    Apreciază

    • Ori esti prost, ori esti prost! Telenovela de doi lei se numeste VIAŢĂ, aia nu se vede nici din club, nu se vede nici din sediul partidului, se vede doar daca belesti ochii si lasi fiţele de baiat de galerie care il uraste pe Cernea. Cat de destept te crezi, daca habar n-ai ce se intampla in ţară şi mai ales, habar n-ai ca jumatate din ţara asta înca se cacă în fundul curţii?

      Apreciat de 2 persoane

      • VIATA nu se vede nici in fata tastaturii, domnule dragos vasilescu, ceea ce faci dumneata e doar o deformare VOITA a realitatii pe care cu emfaza o numesti VIATA! Traiesti intr-o lume virtuala si probabil asta-i motivul pentru care cei ce-ti atrag atentia ca gresesti sunt prosti pentru dumneata. „Baietii de galerie” daca-i platesti, striga ce vrei tu, asa ca iar sunteti „pe langa” realitate! Apropos, dumneata ce foloase ai tras dupa ce ai scris mizeria asta??? Nu inteleg care-i problema ca „jumatate de tara se caca-n fundul curtii”, esti „special” daca dupa ce mergi la toaleta „tragi apa”? Ai parinti/bunici/strabunici care nu trageau apa la toaleta? Sunt/au fost de plans, ar trebui compatimiti/dispretuiti pentru asta? Nu ai simtul valorilor nici al realitatii domnule dragos vasilescu, te crezi superior altora pentru ca ai posibilitatea de a „trage apa”… Esti prea „civilizat” pentru noi, astia de ev mediu care mergem in fundul curtii! Mergi de aprinde o lumanare la mormintele strabunilor tai, un roman adevarat asa ar face, sau poate ca dumneata nu esti roman!!!???
        Un artist al condeiului de pe alte meleaguri spunea „ziua de maine nu e promisa nimanui, tanar sau batran”, vei urla ca lupul la luna intr-o buna zi si cine te va auzi? Doar ala de-l slujesti! Hristos a Inviat!

        Apreciază

      • “Mizeria” pe care ai citit-o reprezintă viaţa aşa cum e, fără înflorituri şi de aia te revoltă. De ce ţi-e greu să recunoşti că în România încă se trăieşte ca în evul mediu, că nişte minime regului de igienă sunt ignorate, că oamenii deşi au posibilitatea să-şi creeze un anumit grad de confort refuză cu obstinaţie? Am auzit de foarte multe ori, de la oameni “serioşi” întrebarea “cum să mă cac în casă?” Simplu, într-o baie, aşa cum o faci la fiu-tău la bloc, acolo cum poţi iar la tine în gospodărie nu? O ţeavă de cinci metri din casa până la hazna e a dracului de scumpă, dacă dacă aşa “am pomenit”, aşa a umblat şi tata şi bunicu’. Dacă tac-tu şi bunicu-tau au umblat în opinci cu obiele, tu de ce nu umbli la fel? Sunt multe de spus, dar nu cred că ceea ce-ţi spun eu îţi poate scoate din minte o mentalitate împământenită de ani buni. Vorba aia, pe tăran îl scoţi din sat, dar satul din ţăran niciodată. Şi acum Costele, pune-te pe înjurat!

        Apreciază

      • N-am de ce a te injura domnule vasilescu, ar trebui sa ma rog pentru dumneata, nu stiu daca o voi face, nici pentru mine/cei apropiati nu o fac… Nu trebuia sa vii cu precizari legate de „trasul apei”, nu acolo e problema. Esti un tip inteligent, te-a inzestrat Dumnezeu si cred ca El asteapta altceva de la dumneata. Iti doresc tot binele din lume!
        Hristos a Inviat!

        Apreciază

  29. Dumnezeu sa o odihneasca !!! Desi nu ma mai mira absolut nimic…V-am povestit si pe facebook cum am fost nevoit sa fac 200km+ pt o infectie la masea dupa ce am fost dat afara „pe usa din spate”a unui spital din Moldova ca „am indraznit sa trezesc medicul de garda”…Si din cate am vazut,DA…Avem medici buni in tara…Medici tineri care chiar pun suflet in aceasta meserie,nu cei trecuti bine de 60 ani care te asteapta cu buzunarul deschis pt a iti da un simplu sfat…

    Apreciat de 2 persoane

  30. Solutia e simpla : sa spinzuram toti medicii, dupa asta sa-i impuscam pe profesori, dupa asta sa-i ardem de vii pe gunoieri, dupa medici, profesori si gunoieri sa-i radem pe soferii de autobuz ca nu vin la timp cind VREM NOI, dupa asta sa-i omorim pe primari ( pe care tot NOI i-am ales!) pentru ca-s hoti, pe urma sa omorim tot ce poate fi omorit si sa o tinem asa din masacru in masacru pina la victoria finala ! Intrebare, a CUI victorie…..inteligentilor ???

    Apreciază

  31. De ce folosiți acest titlu? Nu medicii incompetenți au ucis-o. Din ce ați scris, reiese ca o serie de alegeri neinspirate, chiar și ale ei, adult în toată regula, combinate cu îndoctrinarea și cu inconștiența unora și a altora au fost cele care au dus la încetarea ei din viață.
    Cred ca ați folosit acest titlu mai mult pentru a crea ideea de senzațional, însă cred ca se arunca cu destul noroi în medici…

    Apreciază

  32. Ca a murit, pacat de tineretea ei. Dumnezeu s-o ierte si sa o odihneasca in pace. Dar nu cred ca a legat-o taica-su cu lantul si a dus-o la calugarie. Avea ea ceva pe suflet. Dupa cum se vede ca a omorat un suflet nevinovat. Daca vrea, isi gasea ceva de munca si pleca in alta parte ca sa nu mai fie la mana lui taica-su si sa0si creasca copilul.. La uma urmei era ditamai femeia de 27 de ani. Oricum pacat ca dispar niste oameni atat de tineri!

    Apreciază

    • Deci tot ea e de vina:)) Dar imi spui si mie cine te angajeaza insarcinata in luna a 8-a? Sau de ce ai aduce un copil pe lume cand nu ai nici tu dupa ce bea apa? Avea ceva pe suflet…mda…cand te bate taica-tu de te asculta cu urechea, pun pariu ca esti total zen si fara nicio apasare. Eu personal am avut niste parinti de nota 20, care m-au educat, mi-au dat sfaturi si pe care ii pot intreba oricand am nevoie de un sfat, dar poate cineva spune cu siguranta ca ei i-a vorbit cineva de lucruri de genul contraceptie? Nu cred, dar sariti instant cu pareri bazate pe nimic. Si apoi… Cum dracu` puteti sa le luati apararea maicutelor in cazul de fata? Daca vezi un om pe strada ca sangereaza sau mai are un pic si lesina nu va duceti si-l intrebati daca il puteti ajuta cu ceva? Eu nu cred in Dumnezeu, dar asta nu inseamna ca nu am un sistem de valori sanatos, ale carui baze au fost puse din primii ani de viata de parinti. Si ce e mai grav? Sa nu te mariti virgin(a) sau sa fii un om insensibil, barfitor si rau pana in maduva oaselor? Zic eu ca degeaba faci poteca la biserica daca esti un jeg de om..

      Apreciază

      • Mai putina minte aveti dumneavoastra avand in vedere ca „crede si nu cerceta” se aplica in cazul dvs. In al doilea rand, luati apararea bisericii ca ce? Eu nu m-am referit la ea doar ca la o institutie, m-am referit si la tot ce tine de ea, asta include si „personalul”. Hai, du-te tare!

        Apreciat de 1 persoană

      • Asa e, amalia. Tu continua sa crezi in zana maseluta…noi vom continua sa evoluam.

        Apreciază

  33. Nu pot sa cred cati oameni inculti trăiesc in Romania, pai pana acum va vaitati de spitalele din Romania si ridicati in slavi spitalele de afara a si nici la Vienna nu au avut ce sa-i faca a acum era in ultima faza nu ca erau medicii de vina, sunteti niste terminati.

    Apreciat de 1 persoană

  34. Da, ma cutreemur de ceea ce citesc… Biserica e de vina pentru ceea ce s-a intamplat?
    Cand intri la manastire, te juri sa respecti niste reguli, si sunt obligatorii, nu te obliga nimeni la ele, tu te angajezi. Sunt trei cerinte numite voturi monahale: sărăcia, fecioria şi ascultarea, care se constituie în jurăminte ce se fac în faţa sfântului altar. Nu te obliga nimeni, tu te obligi… Incalci juramintele si acuzi pe altii…?!!!!

    Apreciat de 3 persoane

    • SĂRĂCIEI! Bine spus, ceea ce nu se vede la bisericile din Romania si la majoritatea preoților care se plimba cu masini scumpe!!! Sau pentru preoti nu este valabil…doar saracele măicuțe …greseala este omenească si Dumnezeu ne invata sa iertam nu sa ii omoram pe cei ce greșesc.
      Si daca cei care conduc accea Mamastire respectau ceea ce ne invata Dumnezeu o luau pe saraca femeie si o duceau la spital nu o puneau la munca pana sa muoara!!!!!
      Asa ca nu va scuzam pe voi preoti fara suflet!!!
      Si ai dreptate Biserica nu are nici o vine ci voi care sunteți inaitru-l ei si nu o slujiti asa cum trebuie sa fie. Dar ce mai…. banul e mai bunut. ..ochiul dracului!!!!

      Apreciat de 1 persoană

    • Oameni fara minte. In loc sa vada, din aceasta tragedie, unde duce neascultarea de Biserica, ei acuza chiar pe…maicute!!! Maicute care au invatat-o sa traiasca in post, rugaciune si curatie trupeasca. De baiatul care si-a batut joc de ea si a adus-o in starea disperata in care era, nu a zis nimeni nimic.

      Apreciază

      • E prea târziu să incep o discuție pe tema asta… Ascultare? Suntem in secolul XXI, sclavia a fost abolită demult, doar cutumele bisericii au ramas la fel. Nu cred ca TU crezi in ceea ce spui și mai mult, accepți supunea oarbă față de niste oameni…

        Apreciat de 2 persoane

      • Băiatul care și-a bătut joc? Fata a vrut la oraș, a vrut să iubească, a vrut o viață normală. Să iubești și să ai o viață sexuală nu e bătaie de joc. Bătaie de joc e să te împingă niște babe nebune și să te amenințe taică-tu până te duci cu sila în mănăstire, unde alte babe nebune să spele pe jos cu tine și să te pună să îngrijești vite. Dacă maicile erau așa bune și înțelegătoare cum cartea lor sfântă dictează că ar trebui să fie, fata s-ar fi dus la ele să le spună despre problemă, nu și-ar fi mutilat uterul pe ascuns. Dar ai cunoscut tu oameni bisericoși înțelegători? Eu nu.

        Apreciat de 2 persoane

    • Nu a intrat de bunavoie si nesilita de nimeni la manastire. Cum ne mai place sa filtram doar „adevarurile” care ne convin, omitandu-le pe cele care nu se potrivesc cu parerea noastra..

      Apreciază

  35. Nenorocitilor!!!reprezentantii celui de sus,cei mai infecti oameni de pe pamant!meritati tot ce e mai rau in lumea asta sa primiti de la D-zeul vostru!(se pare ca e chear Satana)

    Apreciat de 2 persoane

  36. Iasmina a făcu sex şi a rămas gravidă, deşi era călugăriţă. Apoi a făcut şi avort în condiţii dubioase. Medicii incompetenţi şi neinformaţi de Iasmina au spus că are cancer. Ce vină are Biserica în toată povestea asta?

    Apreciat de 3 persoane

    • poate daca nu era calugarita nu ar fi „facut avort in conditii dubioase” … nu exista vreo religie care sa poate scuza un astfel de comportament al celor care o inconjurau in fiecare zi

      Apreciat de 1 persoană

      • De ce a trebuit sa faca in conditii dubioase avort? Cine o stiia daca mergea la un spital spitalizat in oricare oras sau la o clinica privata? Haideti sa fim seriosi. O fata care are 27 de ani care a trait la oras, e la fel de… ,,Cu puţină lor minte, babele au tăbărât pe ea să se ducă la mănăstire “să se purifice de păcatele oraşului”. Taică-său, (poliţist) cu şi mai puţină minte, a ameninţat-o. Neavând de ales fata s-a dus, dar n-a uitat viaţa adevărată, reală pe care o dusese înainte.” Bine zis nu a uitat viata reală pe care o dusese. Cate condamnari, cate injurii aduse, cum putem fi atât de…?

        Apreciat de 1 persoană

    • Intr-adevăr ce treabă are biserica în această problema?!Da,sunt implicați oamenii respectivi care au fiecare nume,dar nu văd de ce rapid trebuie „scoasă” în față,biserica.Râsul lumii!

      Apreciază

    • As completa si eu fără răutate, cu realism, unde a fost simtul răspunderii pentru viața ei, respectul pentru ea si corpul ei la fata decedată? Avea aproape 30 nu 15 ani. Unde e responsabilitatea celor care i-au făcut avortul? Dar a celor care au văzut că se simte rău dar au trimis-o să adape vacile? De septicemie se moare si nu doar în România, nici nu știm de fapt ce alte complicații avea fata, câți litri de sange a pierdut? Deci a cui e vina ca a murit prima si prima dată? Când noi românii o sa fim responsabili intai de propria viață și să ne respectăm? Cine dorește să trăiască..trăiește..cine nu…nu..e alegerea fiecăruia. Si când a ales nici măcar un medic nu l mai poate salva..că de aia e liber arbitru..

      Apreciat de 1 persoană

      • te da afara din casa compasiunea..neam prost..stii doar sa zici in cuvinte ce tie ti se par elegante „era o curva proasta, asa ca si-a meritat-o”. dar scuze, ai pus tu „disclaimer”, ca ai zis „fara rautate”, asa ca de acolo putea sa inceapa linistita toata rautatea

        Apreciază

      • In „pacienți” se va transforma toată populația României dacă urmăm cursul acesta al „libertății”,ruperii de ortodoxie si de valorile tradiționale care țin un neam si îi asigură continuitatea.

        Apreciază

    • Citesc și ma crucesc. Medici incompetenți spuneți? La 8 săptămâni un embrion mort este o masa tumorala. Nu are mâini și nici picioare și pentru a se depista se face ecografie trabsvaginala. Dacă femeia minte și spune ca nu a avut activitate sexuala, medicii nu o pot forța să îi bage în vagin un bat ca sa depisteze sarcina. Doar cabd lucrurile se complica se fac investigații amănunțite, pana atunci diagnosticul unui medic depinde numai de ce ii spune pacientul. Dacă pacientul monte atunci diagnosticul prezumtiv va fi unul greșit. Medicii din România sunt buni… Problema sunt pacienții ca voi care așteaptă sa fie vindecați printr-o minune dumnezeiasca și ajung la medici doar la final și atunci spun ca sunt incompetenți pentru ca nu mai au ce sa le facă. Mie scârbă de voi, oilor fără creier.

      Apreciază

      • Asa este dar ma gandesc de ce nu afunctionat totusi instinctul de autoaparare.De ce fata nu a rcunoscut atrocitatile la care a fost supusa…Era vorba de viata si de moarte ,intr-o astfel de situatie nu ai timp de gandire.

        Apreciază

  37. ASTIA-S ACEI MEDICI CARE AU FACUT FACULTATEA PE STRAITA SI NU PE DESTEPTACIUNEA LOR , CEI CARE AU AVUT BOGATII SI AU AVUT DE UNDE (POSIBILITATEA DE A DA )SI ACEI MEDICI AU RAMAS IN TARA , CACI CEI CARE AU FACUT FACULTATEA PE CUNOSTINTE AU PLECAT DIN TARA PENTRU SALARII MAI BUNE , SIAPOI PREOTII LASI SI GOANA DUPA BANI , CARE NU PUN SEAMA PE OM SI-I TERMINA CU MUNCA PANA LA EPUIZARE , FARA SA-I INTERESEZE CINE TREBUIE SA MUNCEASCA ASEMENEA MUNCA , IN NICIUN CAZ FEMEILE , ACELE MUNCI TREBUIESC FACUTE DE BARBATI SI NU DE FEMEI , OARE CUM NU JUDECA CE ATRIBUTIUNI AU FEMEILE SI CARE SUNT ALE BARBATILOR ?
    LA BANII CARE II CER DE LA ENORIASI PUTEAU PLATI BARBATI PENTRU ASEMENEA MUNCI .

    Apreciază

    • Stimabila in ce domeniu activezi dumneata?Oare ce-ar fi sa spun si eu,ca toti cei din bransa dumitale,care au fost destepti si au invatat,au plecat si noi ne-am ales doar cu gunoaiele de teapa dumitale?Ce vina au medicii daca fata si-a provocat avort in conditii de totala asepsie.Stii ce-i aia?Daca nu,sa te lamuresc,este lipsa totala de igiena necesara realizarii unui act medical.Ai idee ce este septicemia si in cat timp cuprinde intreg organismul?Stii care este rata mortalitatii in caz de septicemie.Sunt sigura ca nu,dar parerea ti-o dai in sus si-n jos,de parca ai fi,ditamai cunoscatoarea.Aceasta tanara nu este nici prima si nici ultima femeie,care decedeaza din cauza provocarii ilegale de avort,de altfel este si o infractiune cu un asemenea titlu in codul penal si de care vor fi,probabil, acuzate asa-zisele prietene ale acestei tinere moarte.Opriti-va sa mai acuzati in necunostinta de cauza,nici medicii si nici stareta manastirii nu se fac vinovati de sarcina acestei tinere,cu atat mai mult de intreruperea ei.

      Apreciază

      • Mi-e scârbă , scârbă si-atat ! Draci deghizați în chip de maici ! Dumnezeule mare , câte pot ascunde aceste mănăstiri , ce s-o ascunde oare în curțile , grădinile si chiliile locurilor pe care le vizitam pentru a ne curata sufletul ? Oare cucoanele de acolo, așa zisele maici , sunt fără de păcat , dorm liniștite?

        Apreciază

  38. Dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca in pace! Stau si ma intreb iar in ce tara traim, daca pana si cei trimisi sa predice voia lui Dumnezeu sunt niste canalii, niste nemernici! Cat despre urmasii nedemni ai lui Hipocate, ce-as putea sa mai zic? Nu cunosc nici macar o singura persoana care sa nu fi avut o experienta neplacuta cu medicii sau in spitale. Am un prieten care a murit, la 39 de ani, de leucemie. A fost dus in Italia prea tarziu, deja contractase un stafilococ pioceanic din Spitalul Coltea… Sper sa plateasca toti cu varf si indesat. Pe lumea asta!

    Apreciat de 1 persoană

    • „cei trimisi sa predice voia lui Dumnezeu”? Se numeste ca dai la liceul teologic cel mai apropiat si te tii de treaba 4 ani, ca apoi sa intri in „sistem”. Asta daca vrei sa ajungi sus. Daca nu, te duci la o manastire, si acolo nu-ti va cere nimeni certificatul de bac/capacitate.
      Este o simpla alegere pe care o fac unii oameni, nu-s trimisi de nimeni.

      Apreciat de 2 persoane

      • Tudor, pe de o parte iti dau dreptate. E si asta o meserie ca oricare alta, si inca una destul de banoasa. De ce ar mai fi nevoie de har sau vocatie? Pe de alta parte, cunosc si oameni (putini, e drept) care fac asta din convingere, si asta se vede, asa ca nu generalizez…

        Apreciat de 1 persoană

      • Mai Emanuel (ce ti se mai potriveste numele!), dispari de aici, mizerabilule! Pe tine n-o sa te planga nimeni cand o sa crapi, ba dimpotriva.

        Apreciază

    • nu i’a trimis nimeni sa predice voia lui Dumnezeu, doamna !!! si’au ales o meserie din care nu se ajunge in shomaj, nici la faliment !!! mi s’a povestit despre un preot care nu credea nimic din Biblie, invierea era ptr el un basm !!!! am intalnit PERSONAL un popa ( nu-i pot zice preot) care m’a invitat la o palinca buna de’a lui, si dupa ce s’a ametit, a zis : ” am avut mai multe ocupatii, dansator, corist, dirijor, desenator tehnic, de meseria asta insa nu ma las” !!!! deci !!!???

      Apreciază

      • Haideti sa lamurim ceva! Eu sunt de religie ortodoxa pentru ca asa am fost botezata… Nu sunt ceea ce se cheama un ortodox practicant, nu le am cu cele sfinte la nivel de habotnicie, nu bat matanii, nu dau acatiste, nu inconjor biserica in genunchi. Probabil ca exprimarea mea initiala a dat de inteles asta. 🙂 Dar asa mi se pare normal – sa-ti faci meseria din vocatie (sau daca nu din vocatie macar cu simt de raspundere), indiferent ce ai alege, ca nu vorbim aici de cincuagenari someri care s-au popit pe repede-nainte, in urma unor cursuri organizate de ANOFM. Stiu, si eu am intalnit preoti carora nu le-as spune nici cat e ceasul, darmite sa le cer iertarea de pacate! Mai trist decat asta e sa intalnesti un medic care, din ignoranta, te poate trimite pe mana preotului. Pe bune daca atunci mai conteaza daca cel din urma are sau nu vocatie.

        Apreciat de 1 persoană

  39. HOTII IN SUTANE CALCA PE CADAVRE , CA DOAR . . ESTE VENITUL CEL MAI BANOS. DANIEL , CEL MAI RAUFACATOR DINTRE TOTI INALTII IERARHI AI BOR. ESTE INSOTIT DE FOSTI SECURISTI CA SI EL , PUSI IN FUNCTII IMPORTANTE , UMILIND SI INSELAND PRIN MINCIUNA POPORUL , IMPUNAND PRIN FORTA PREOTIMII SA NE FURE LA BISERICI PENTRU A UMPLE BUZUNARELE LOR FARA FUND.

    Apreciat de 2 persoane

    • Am o singura intrebare pentru autorul oripilat: esti sectant, greco-catolic sau evreu?
      Cand va fi sa dai coltzu’ o sa faci ca toti cei de teapa ta. Adica vei urla ca vrei Sf. Botez Ortodox, vazand prietenii draci ca vin si te iau la dumnealor.

      Apreciază

      • Vezi dragul meu Antoniu, ăștia d-al de tine generează nenorocirile, prin ignoranță, hobotnicie și ură. Știi ce-a zis Iisus? „Să ridice piatra cel neprihănit”. Privește în tine și căiește-te, nu pentru ce spui, ci pentru ce esti și vei găsi în tine… Dar, din păcate, nimicul nu doare.

        Apreciat de 1 persoană

      • foarte adevarat, maestre Antoniu. Niste lingai si pupincuristi acesti ,,ziaristi” de doi bani. Niste lichele ce nu stiu altceva decat sa fie servili si tradatori principiilor poporului asta romanesc…Niste ,,pui de vipera”. Sa ne rugsam ptr luminarea mintilor celor de teapa acestui gunoi de ziarist

        Apreciază

Ai ceva de spus?