Va fi revoluţie în Biserica Ortodoxă Română? (Interviu exploziv cu teologul Vasilică Militaru)

Alatăieri am publicat articolul Biserica Ortodoxă româna, complice la crimele religioase?, articol pe care l-au văzut şi citit câteva mii de persoane. Evident, n-a rămas doar la mine pe blog, pentru că mai multe posturi tv şi agenţii de ştiri l-au citit, apoi au pornit pe urmele celor scrise de mine şi au descoperit că plângerea penală a teologului Vasilică Militaru este reală, exista şi a fost depusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău. Mai jos, aveţi câte o bucată din ce au publicat două dintre entităţile media româneşti, iar dacă veţi da o căutare pe Google, veţi mai găsi şi altele.

Plângere penală împotriva Patriarhului Daniel și ai celorlalți capi ai bisericii la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău. (Vezi AICI)

Președintele Asociației Neamul Românesc, Vasilică Militaru, îi acuză de concepții rasiste și xenofobe. El reclamă de asemenea că în Biblie, materie pe care copiii o învață la școală sunt descrise crime. „Problema este că legiuitorul a stabilit că orice astfel de concepții sunt interzise. Prin urmare prezența în textele biblice găsite în Biblia ortodoxă care este pentru multă lume este tipărită și are nevoie de aprobare specială din partea Sf Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Este nevoie o atenționare că există texte care conțin violențe, crime pe motive etnice, rasiale”, a declarat la Antena 3, Vasilică Militaru.

Plângere penală contra Patriarhului Daniel: Promovează personalităţi criminale. Răspunsul BOR, stupefiată după ce a aflat la ce se referă bărbatul: Este o aberaţie! (Vezi AICI)
O plângere penală a fost depusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău împotriva Patriarhului Daniel şi a membrilor Sfântului Sinod, acuzându-i de concepţii rasiste şi xenofobe, care sunt prezentate în Biblie. BOR consideră plângerea “o aberaţie”, pe care nu o va lua în considerare. 

Am vrut să văd ce mai spune spune Vasilică Militaru după ce a dat interviul Antenei 3. L-am sunat, cred că de vreo 10 ori, apoi m-am lăsat păgubaş. Ieri seară, l-am sunat iar, mi-a răspuns scurt, “îmi sună telefonul tot timpul!” Am mai schimbat două vorbe, l-am rugat să-mi răspundă la câteva întrebări, m-a amânat elegant şi am închis. Evident, m-am enervat şi am hotărât să nu-l mai sun. Ieri după amiaza m-a sunat. Discuţia, pe care am înregistrat-o suna cam aşa:

  • Domnule Vasilescu, îmi cer scuze pentru ieri când v-am cam expediat, dar… De când au citit articolul de pe blog şi, mai ales, de când au văzut intervenţia mea de la Antena 3, cred că m-au sunat peste 300 de persoane, majoritatea preoţi, care, unii au fost total de acord cu demersul meu, alţii, foarte puţini, mi-au atras atenţia că Biserica se răzbuna pe fii ei rătăcitori. Am vorbit la telefon până pe la patru dimineaţa… La opt, a început să sune iar telefonul, până acum. Dar… eu nu sunt un fiu rătăcitor ai Bisericii Ortodoxe Romane, cu toate că sunt absolvent de Teologie, am fost coleg de facultate la Sibiu cu Daniel, în ani diferiţi…
  • Aveţi şi diploma de teolog, ştiam că sunteţi inginer TCM-ist?
  • Da, sunt şi inginer, am absolvit în anul 1991 apoi am urmat Facultatea de Teologie de la Sibiu, de aceea vă spuneam că am fost coleg cu Daniel.
  • Daţi-mi şi mie o copie a diplomei de la Teologie, pentru că Vasile Bănescu, glasul BOR, va acuză că nu aţi fi absolvent de Teologie, ci doar inginer. El spune că “Acest domn care nu este nici teolog autentic şi nici preot, este un inginer care se recomandă că a studiat teologia”… Lămuriţi-mă, teologul nu este individul care a absolvit Teologia? Ăla care a absolvit psihologia e psiholog, filozofia – filozof, absolventul de medicină e medic, de filologie filolog şi aşa mai departe. La teologie nu se pune, sau ce?

    Diploma de absolvire

  • Teologia reprezintă discursul sistematic despre Dumnezeu. În sens literal, termenul înseamnă știința sau cuvântul despre Dumnezeu (din greceșteθεος, theos, „zeu”, „Dumnezeu” + λογος, logos, „cuvânt”, „știință”). Prin extensie, se referă și la studiul altor subiecte religioase. Din acest punct de vedere este interesant faptul că în teologie sunt cuprinse și religii care, de fapt, nu vorbesc despre Dumnezeu ca de exemplu budismul. Şi da, un teolog este o persoană care studiază sau a studiat teologia. Eu sunt absolvent de Teologie, aşa cum v-am spus. Sunt Teolog.
  • Am înţeles. Ce ziceau preoţii ăia cu care aţi stat de vorbă? Aş vrea să stau şi eu de vorbă cu câţiva dintre ei, şi dacă se poate să le aflu părerea.
  • Îmi pare rău, nu vă pot da numele lor din motive pe care evident, le înţelegeţi. Însă majoritatea, ce spun eu, marea majoritate, recunosc şi oarecum regretă că Biserica şi “învăţăturile” ei nu sunt în concordanţă cu legile romaneşti şi, în orice moment, dacă cineva le ia afirmaţiile din predici la bani mărunţi, pot suferi rigorile legii. Mulţi m-au felicitat pentru curaj, alţii pentru… nebunie! Sincer, mă bucur că am atâţia prieteni care sunt de acord cu demersul meu, nici nu bănuiam câţi sunt!
  • Biserica, prin purtătorul ei de cuvânt face următoarea afirmaţie – şi citez din ce a declarat pentru Mediafax Vasile Bănescu : (…)“nici un judecător – evident – nu va da curs unei plângeri care îi priveşte pe profeţii Vechiului Testament”(…). Cum comentaţi această afirmaţie?
  • Probabil l-a luat gura pe dinainte şi a dat câte ceva din casă! Înseamnă că Biserica poate da ordine directe Justiţiei, asta deduc din afirmaţia (ne) voalată a domnului Bănescu! Că tot se vorbeşte în aceste zile despre celebrele protocoale dintre dintre SRI şi Justiţie, DNA şi alte organizaţii, întreb şi eu, retoric poate, când se vor desecretiza şi protocoalele dintre BOR şi SRI, DNA sau ANAF? Ştiu şi eu câte ceva şi vă promit că în cel mai scurt timp voi vorbi şi despre asta.
  • Păi vorbiţi acum! Jandarmeria e prezentă la toate manifestările, moaştele, defilările popilor şi alte manifestări publice ale BOR. Asta se face în baza unui protocol. Vorbiţi acum!
  • Nu, nu deocamdată nu. Avem timp. Să văd mai întâi dacă Parchetul va “asculta comanda” Patriarhului spusă de gura purtătorului său de cuvânt şi va “îngropa” plângerea mea penală.
  • Să revenim la preoţii care v-au sunat. Câţi spuneaţi că au fost?
  • Cei cărora le-am răspuns, peste 300. Dar au sunat mult mai mulţi, sunau chiar în timp ce vorbeam, şi nu le-am putut răspunde la toţi. Şi acum sună, auziţi?
  • Şi în afară de felicitări? Sau de comentarii pro acţiunea dvs?
  • Preoţii sunt nemulţumiţi de comportamentul şefilor din BOR. De “planul de producţie” pe care îl au, de spăgile pe care le dau şi de… Nu, nu voi vorbi despre asta. Deocamdată. Vă rog să mă scuzaţi, trebuie să răspund la telefonul care mă suna… Dacă vreţi, vorbim mai pe seara, nu vă supăraţi, nu vă culcaţi devreme, nu?
  • Sunaţi-mă, până pe la unşpe nu mă culc. O după amiaza liniştită!
  • La fel vă doresc! La revedere!

Aseară am vorbit din nou cu Vasilică Militaru, care mi-a spus că a primit vizita unui “sobor de preoţi” câţiva veniţi tocmai de prin Oltenia, cu care a discutat despre multele probleme din şi ale Bisericii. Se pare că… acolo undeva, în sânul Bisericii se pune de-o… revoluţie. Ce fel de revoluţie, habar n-am! Cert e că majoritatea popilor au tras cu ochiul spre catolici, spre protestanţi şi spre alte culte religioase, care nu au închistarea şi încrâncenarea Bisericii ortodoxe. De când cu internetul şi de când au aflat că Biserica Catolică are, pe lângă universităţi, laboratoare de cercetare şi chiar un observator astronomic, finanţează din greu NAŞA, preoţii din România au început să-şi pună întrebări. Cine le va răspunde? O nouă conducere a BOR? Vom trăi şi vom vedea.
Amin!

UPDATE: Tot aseară,ceva mai târziu, am primit de la Vasilică Militaru următorul text, ca o completare a interviului de mai sus:

Între crimă și iubire, sau ortodocșii criminali ai BOR

Credinciosul creștin este încurajat să devină un bun creștin, alesul lui Dumnezeu, dar i se inoculează permanent, prin scrierile Vechiului Testament, că există un popor evreu care a fost, și va fi până la sfârșitul veacurilor, Neamul „ales” lui Dumnezeu. Totodată, deși creștinismul respinge crima ca pe un păcat, se păstrează scrierile sfinte ale Vechiului Testament, unde crima din anumite motive, mai ales religioase, rămâne valabilă. Acest tip de abordare determină o acțiune schizoidă a practicanților creștinismului care, aparent promovează iubirea aproapelui, dar în realitate își păstrează în ascunzișurile gândirii o doză de agresivitate care răbufnește în perioadele critice ale vieții lor. Când nu mai găsește soluții de adaptare la problemele realității, omul apelează la violențe și crime.

Am monitorizat intervenția unor ortodocși la demersul Plângerii penale împotriva Patriarhului Daniel și a ierarhilor BOR. Site-ul Ortodoxinfo a fost singurul care a prezentat știrea în mod fals, printr-un titlu denaturat care minte cititorii. Cititorii ortodocși, ce-și zic creștini, sunt oripilați de denunțul criminalității unor persoane biblice declarate „sfinte în calendar” și invocau „regretul dispariției ghilotinei”. Aceeași ortodocși, ce invocă ghilotina pentru Militaru, denunță ei înșiși și condamnă acțiunile criminale, ale unor împărați prigonitori, asupra adevăraților Sfinți mucenici creștini din calendarul ortodox. Schizoidie ca la carte. Am descoperit preoți creștini care îl invocă pe Țepeș, care să vină să-l lichideze pe denunțătorul crimelor din Vechiul Testament. În psihicul întunecat al acestor preoți, actul de dreptate se face prin lichidare fizică a adversarului. Preotul ortodox, aflat în criză de argumente, invocă uciderea aproapelui, în loc să rezolve problema „uciderii” păcatului interior. În realitate, preotul ortodox are în subliminal ideea criminală a Vechiului testament și propovăduiește formal creștinismul iubirii aproapelui. Acest tip de abordare criminală este în contradicție cu învățătura lui Iisus Hristos. Am constatat că mulți ortodocși nu sunt creștini, ci niște criminali ascunși.

Dovadă stau răbufnirile legionarilor nicadori și decemviri, disperați să-și facă dreptate, care au murit cu regretul crimelor săvârșite. Corneliu Zelea Codreanu a hotărât să se lase ucis, decât să mai continue o Mișcare Legionară scăpată pe panta criminalității și violențelor. „Când am terminat Evangheliile am înţeles că stau aici în închisoare din voia lui Dumnezeu; că, deşi n-am nici o vină sub latura juridică, El mă pedepseşte pentru păcatele mele şi-mi pune la încercare credinţa mea.” … „În sfârşit, cu cât pătrundem mai mult în citirea scrisorilor, ajungem la concluzia:
1. Că nu suntem creştini, că suntem departe de a fi creştini. Cât de departe…
2. Că ne creştinăm în formă, dar că ne descreştinăm în conţinut.
3. Că omenirea a suferit acest proces de descreştinare de-a lungul veacurilor până la noi, cu mici svâcniri spre adâncuri… creştinarea în suprafaţă pare că a preocuat mai mult lumea.
4. Caracteristica timpului nostru: Ne ocupăm cu lupta dintre noi şi alţi oameni, nu cu lupta dintre poruncile Duhului Sfânt şi poftele firei noastre pământeşti. Ne preocupăm şi ne plac victoriile asupra oamenilor, nu victoriile împotriva Diavolului şi păcatului.”. Citește cu atenție Însemnări de la Jilava.

În zadar au apărut mărturiile Întoarcerii la Hristos ale Sfântului Valeriu Gafencu și ale majorității legionarilor închiși în temnițele comuniste din România. Actualii simpatizanți clamează crima și violențele pentru apărarea Ortodoxiei.

Legionarii din închisoarea Aiud au fost reeducați de Bartolomeu Anania în anii 1962-1964, argumentând că actul criminal nu este creștin. Dar Bartolomeu a diortosit crimele „poporului ales” de Dumnezeul Vechiului Testament, în Biblia tradusă chiar de el. Schzoidia continuă. Crimele poporului ales evreu sunt „sfinte” și acceptate, crimele legionarilor sunt „criminale” și condamnate.

Conform dogmei BOR, Dumnezeu Tatăl ceresc este totuna cu Dumnezeul Vechiului Testament. Adică un „tatăl vostru diavolul și tatăl minciunii”, care „de la început a fost ucigător de oameni” denunțat de Iisus Hristos în Noul Testament (Ioan 8,44), este confundat cu adevăratul „Tatăl meu”. Iisus Hristos, Dumnezeul lui Militaru, afirma „Tatăl Meu este Cel care Mă slăveşte, despre Care ziceţi voi că este Dumnezeul vostru.” (Ioan 8,54).

Când rostiți rugăciunea „Tatăl nostru” să vă gândiți bine cărui Dumnezeu vă închinați: Unui Dumnezeu al iubirii sau unui Dumnezeu al dreptății prin crime?

Teolog Vasilică Militaru, iubitorul de Hristos Dumnezeu.

 

 

7 gânduri despre „Va fi revoluţie în Biserica Ortodoxă Română? (Interviu exploziv cu teologul Vasilică Militaru)

  1. Adevaruri despre Biblie , Zei si Dumnezei :
    Vechiul Testament , Cartea Leviticul ,capitolul :Numerele subcapitol-nimicirea Madianitilor, macelarirea femeilor
    1. Si a grait Domnul catre Moise, zicand:
    2. „Pedepseste-i pe Madianiti cu razbunarea fiilor lui Israel 1; apoi te vei adauga la poporul tau”.
    Nm 25:17, Nm 27:13
    3. Iar Moise i-a grait poporului, zicand: „Inarmati dintre voi oameni pentru razboi, si’n fata Domnului razboiti-va impotriva Madianitilor, pentru ca razbunarea Domnului sa fie asupra lui Madian………………………..
    Si s’au razboit impotriva lui Madian, asa cum Domnul ii poruncise lui Moise, si i-au ucis pe toti cei de parte barbateasca.
    8. Si’mpreuna cu ranitii lor i-au ucis pe regii lui Madian: Evi, Rechem, Tur, Hur si Reba – cinci regi madianiti -, dupa care l-au ucis cu sabia pe Balaam, fiul lui Beor.Ios 13:219.
    9. Iar pe femeile din Madian le-au dus in robie impreuna cu copiii si bunurile lor 4; iar vitele si turmele si avutiile lor le-au luat pe toate prada……..
    10. Toate cetăţile lor din ţinuturile lor cu toate satele lor le-au ars cu foc.
    11. Toată prada şi tot ce-au apucat de la om până la dobitoc au luat cu ei.
    12. Robii, prada şi cele apucate le-au dus la Moise, la preotul Eleazar şi la obştea fiilor lui Israel, în tabăra din şesul Moabului, care este lângă Iordan, în faţa Ierihonului.
    14. Atunci s’a maniat Moise pe capeteniile ostirii – pe capeteniile miilor si pe sutasi – care se intorsesera de la razboi.
    15. Zisu-le-a Moise: „De ce le-ati prins voi de vii pe cele ce sunt parte femeiasca?
    16. Pentru ca ele sunt cele ce, dupa sfatul lui Balaam, i-au facut pe fiii lui Israel sa se lepede de cuvantul Domnului si sa-l calce de dragul lui Peor, din care pricina a venit pedeapsa’ntru obstea Domnului.
    Nm 25:1-2, Iuda 1:11, Ap 2:14
    17. Ucideti dar acum toti copiii de parte barbateasca si ucideti toate femeile care-au cunoscut barbat;
    Jd 21:11
    50. Şi iată noi am adus prinos Domnului, fiecare ce am putut dobândi din lucrurile de aur: lanţuri, brăţări, inele, cercei şi salbe, pentru curăţirea sufletelor noastre înaintea Domnului”.
    51. Şi a luat Moise şi Eleazar de la ei toate aceste lucruri de aur.
    52. Aurul acesta, care s-a adus prinos Domnului de către căpeteniile peste mii şi peste sute, a fost tot şaisprezece mii şapte sute cincizeci de sicli.
    53. Oştenii au prădat fiecare pentru ei.
    54. Şi a luat Moise şi preotul Eleazar aurul de la căpeteniile peste mii şi peste sute şi l-au dus în cortul adunării, pentru pomenirea fiilor lui Israel înaintea Domnului.
    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

    Apreciază

  2. Stimate domnule Marian, nu-mi plac stereotipurile istoricilor de pluș din România: „Corneliu Zelea Codreanu și-a început activitatea cu o crimă. Legionarii au fost cei mai mari criminali.”. Tocmai am demonstrat că niște sfinți ortodocși au făcut mai multe crime decât legionarii. Corneliu Zelea Codreanu a fost achitat de către o instanță românească pentru omorul prin imprudență produs în legitimă apărare. Cum ar fi să-l vedeți pe un comandant de Inspectorat Județean de Poliție că scoate arma să tragă într-un avocat aflat într-o sală de judecată??? Cam asta a făcut răposatul prefect de poliție Manciu. Deci mai ușor cu crimele legionarilor care au fost omorâți pe capete de angajații Statului român din dictaturile carlistă, antonesciană și comunistă. Zeci de mii de legionari au fost omorâți fără vreo judecată. Dar crimele legionarilor rămân crime, oricâte ar fi fost. Cum crime de Stat rămân și crimele angajaților guvernamentali.
    Pe de altă parte, dacă românul o să stea cu scobitoare în gură și cu berea sub nas, așteptând ca alții să-i scrie istoria sau să-i definească Dumnezeul, atunci își va merita soarta. Eu am făcut un exercițiu de exercitare a drepturilor legale. Să-l facă și alți români. Oricum, ieșitul cu gloata în stradă și urlatul la megafoane, cam ține de secolul trecut.
    Popii nu vor face nimic. Sunt bine educați să jumulească acest popor și să-l manipuleze în cel mai vulgar mod. Românii vor face pași spre libertatea lor religioasă. Preoții români vor schimba mentalitatea religioasă din România și nicidecum popii lui Daniel.
    Percepția românilor față de Dumnezeu va fi schimbată, fie că vrea patriarhul Daniel, fie că nu vrea Dan Ilie Ciobotea. Zarurile au fost aruncate.

    Apreciază

    • Domnule Militaru , bunicul meu a fost …legionar { mama a avut de suferit arhisuficient pentru ” pacatul ” tatalui ei iar eu pentru al… bunicului } deci , la aproape shaptezeci de ani de viata , mai stiu cate ceva si fara a avea nevoie de informatii din Wikipedia sau de ” stereotipurile istoricilor de pluș din România: ” ” Popii nu vor face nimic. Sunt bine educați să jumulească acest popor și să-l manipuleze în cel mai vulgar mod. Românii vor face pași spre libertatea lor religioasă. Preoții români vor schimba mentalitatea religioasă din România și nicidecum popii lui Daniel.” Am cunoscut in viata mea un singur preot care se bucura si astazi de respectul meu desii , dupa cum s-a marturisit ulterior { adica dupa ’89 } , informa Securitatea cam despre tot ce-i marturiseau enoriasii iar numele sau era : Constantin Galeriu . Fireste c-am vazut si prin anii ’60 si un alt preot { adica popa } , numit Iustinian Marina care , lua la pas Dealul Mitropoliei si cobora drept catre Spitalui Brancovenesc , unde se ducea aproape saptamanal , pentru alinarea prin rugaciune a celor aflati in suferinta . Mai mult decat atata , trecea drumul catre Hala Unirii si-i binecuvanta pe tzaranii ce-si vindeau marfurile pe trotuarul de langa Hala . Atentie : mergea pe jos , FARA MASINA si fara suita de cele mai multe ori { desii , dupa cum probabil cunoasteti , Mitropolia era strict pazita si supravegheata de catre…militari ai Securitatii } adica… taman invers decat , Prea Fericitul Daniel pe care dv. stra credeti ca-l simpatizez , sau in care ma incred ca Intaiul Statator al BOR . Astazi 7 Octombrie , consider ca BOR si… Prea Fericitul Daniel si-au luat o palma binemeritata din partea romanilor . Astept s-aud ca , urmatoarea palma si-a luat-o BOR si ” Prea Fericitul ” din partea a … macar a 300 de subordonati , de servi … de PREOTI cum va place dv.stra sa-i numiti insa , tare ma tem ca voi ajunge calendele grecesti pana atunci ! Si-n incheiere { caci nu doresc a va plictisii intelectul mai mult decat este necesar } va citez : ” Percepția românilor față de Dumnezeu va fi schimbată, fie că vrea patriarhul Daniel, fie că nu vrea Dan Ilie Ciobotea. Zarurile au fost aruncate.” Aveti dreptate iar astazi 7 Octombrie , romanii au dovedit cu adevarat ca si-au schimbat perceptia fatza de Dumnezeu cu sau fara voia lui Daniel Ilie Ciubotea si iarasi aveti dreptate atunci cand repetati acest minunat dicton : Alea jacta est caci , de-acum incolo se poate intampla orice . Respect deosebit domnule Militaru si… chiar mi-ar face o deosebita placere sa mai dialogam si altadata !

      Apreciază

      • Inainte să uit domnule Militaru: „Pe de altă parte, dacă românul o să stea cu scobitoare în gură și cu berea sub nas, așteptând ca alții să-i scrie istoria sau să-i definească Dumnezeul, atunci își va merita soarta. Eu am făcut un exercițiu de exercitare a drepturilor legale. Să-l facă și alți români. Oricum, ieșitul cu gloata în stradă și urlatul la megafoane, cam ține de secolul trecut. „Oare cine i-a invatat pe romani de-alungul secolelor si din pacate si astazi” sa-i dea Cezarului ce-i al Cezarului si lui Dumnezeu, ce-i al lui Dumnezeu” (adica … cam nimic), nu cumva tot slujitorii Domnului? Eu personal, n-am rezistat decat un an si ceva sa-nvat oarece teologie (asta spre deosebire de dv.stra) dar , chiar n-am trecut pe-acolo ca gasca prin balta! Din partea mea, aveti acelasi respect deosebit domnule Militaru, precum si dorinta de-a mai dialoga cateodata, chiar daca vom face asta prin amabilitatea gazdei noastre de azi.

        Apreciază

  3. Dovadă stau răbufnirile legionarilor nicadori și decemviri, disperați să-și facă dreptate, care au murit cu regretul crimelor săvârșite. Corneliu Zelea Codreanu a hotărât să se lase ucis, decât să mai continue o Mișcare Legionară scăpată pe panta criminalității și violențelor. „Când am terminat Evangheliile am înţeles că stau aici în închisoare din voia lui Dumnezeu; că, deşi n-am nici o vină sub latura juridică, El mă pedepseşte pentru păcatele mele şi-mi pune la încercare credinţa mea.” Lasand la o parte faptul ca, Corneliu Zelea Codreanu , acel aparator al ortodoxiei si-al credintei stramosesti (adica cam ceea ce incrimineaza scrisoarea domnului Militaru) , a debutat in viata c-o crima , lasand la o parte chiar si pe nicadori si decemviri care de-asemena au comis crime dar , le-au fost pomenite numele (si de catre legionarii de-atunci si de catre copiile palide ale „legionarilor ” de azi) mai mult decat celor ale sfintilor parinti (oricare or fi aia) totusi … chiar nu cred in povestea cu acei 300 de preoti din randul BOR care au de gand s-o puna de-o ” revolutie ” ! Pai cum poti crede astfel de baliverne mai ales ca ei , BOR-ul , ei preotii sant aceea care , incearca prin toate mijloacele sa tina sub ascultare poporul ( pentru a face pe placul stapanilor politici si…nu doar aia de azi ci si aia din cele mai indepartate timpuri) mai ales prin aceasta inoculare a fricii fatza de ceva ce … s-ar putea intampla daca indraznesti sa ridici capul si sa-ncerci sa gandesti cu mintea-ti proprie . Ai dreptate , Biserica Catolica a construit scoli , laboratoare , universitati (probabil incearcand astfel sa-si spele constiinta de fluviile de sange varsate de-alungul timpului) , dar si BOR construieste Catedrala Mantuirii Neamului unde se vor gasii un mall , un hotel si (de ce nu ???) , chiar si-un spital unde vor fi tratati – probabil de catre insusi Prea Fericitul Daniel – acei 300 de preoti carora le-a dat prin cap ca BOR va accepta vreodata , NOUL , INNOIREA , INPROSPATAREA ARHAISMULUI SI BIGOTISMULUI SI OBSCURANTISMULUI CE CONSTITUIE DE FAPT BAZA B.O.R . . Chiar asi fi curios ce se va intampla , daca maine ar creste brusc cu minim 50 de metrii nivelul oceanelor planetare , ce va face Biserica : va arunca vina pe Dumnezeu satul de… neascultarea oamenilor?

    Apreciat de 1 persoană

  4. Oare putem incrimina Academia Română pentru crimele şi atrocităţile explicite din istoria noastră ( şi nu numai) şi care sînt predate în şcoli?
    Nu cred că BOR a sanctificat diferiţii ” sfinţi” din calendarul ortodox şi nici că Daniel ar fi marele vinovat .
    Dacă ţinem cont şi de cîtă „curăţenie” au făcut şi supuşii Papei, dl Militaru ar trebui să dea în judecată şi Biserica Catolică.
    La noi în ţară sînt şi musulmani. Hai să-i judecăm şi pe ei pentru ce au făcut şi încă mai fac în numele religiei.
    Sînt , explicit, dezincriminaţi evreii pentru faptele din vechime, dar fără a se ţine cont de ceea ce fac în momentul de faţă.
    Si da, este un mare minus pentru BOR că nu glorifica sau sanctifică martirii neamului (din Ardeal) din cauză că în marea lor majoritate au fost greco-catolici.

    Apreciat de 1 persoană

    • Biserica, indiferent de orientarea ei, a făcut destule lucruri oribile pentru umanitate. Scopul ei dintotdeauna, a fost de a-şi trage spuza pe turta proprie şi de a-i lăsa pe enoriaşi în bezna neştiinţei, limitând accesul la altfel de cunoaştere decât cea religioasă. Cu cât un individ ştie mai puţin, cu atât mai mult este tentat să creadă în aberaţiile pe care o grupare aşa-zis elitistă le vehiculează prin diverse publicaţii, mai noi sau mai vechi, chiar dacă acestea intră în contradicţie cu legile moderne ale unei ţări. Iar dl. Militaru nu judeca şi nici nu atacă oamenii de rând, indiferent de orientarea lor religioasă, este treaba fiecăruia cui se închina, s-a inventat liberul arbitru, trage doar un semnal de alarmă în ceea ce priveşte un sistem social, care, pe de o parte dă nişte legi, iar pe de alta tolerează minciuna ridicată la rang de religie coercitivă. Sintagma “te bate Dumnezeu” nu-I aparţine lui Militaru, ci este una dintre zicerile cu care un popor analfabet este tinut la respect faţă de un zeu imaginar. Şi nu Militaru este vinovat de analfabetismul poporului român, ci acei care, cunoscând adevărul şi având acces la cultură, au ţinut-o “ascunsă”, că nu cumva oamenii să afle ceva despre originea lor şi să se hotărască, la un moment dat, să nu mai susţină financiar o instituţie coruptă şi decrepita, numită biserică. Statul român susţine această instituţie, fără a-şi pune problema ca îndobitocirea în masă cauzează atât progresului cât şi sănătăţii mintale şi mentale a unui popor de semianalfabeţi…

      Apreciat de 2 persoane

Ai ceva de spus?